Actorul Dax Shepard a dezvăluit calvarul prin care a trecut: 50 de ore de sughiț fără oprire - VIDEO


Fiecare dintre noi am avut măcar o dată un episod de sughiț, deranjant, dar inofensiv de cele mai multe ori, și care trece de la sine. Pentru un cunoscut actor de Hollywood a fost însă diferit.


Dax Shepard a dezvăluit că a sughițat 50 de ore în continuu, iar experiența nu a fost deloc plăcută. Actorul și-a documentat experiența în câteva video-uri pe care le-a postat apoi pe contul de Instagram.

Într-unul dintre filmulețe se poate vedea cum Shepard încă sughite, iar soția sa, actrița Kristen Bell, îi pune întrebări despre experiența prin care trece.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dax Shepard (@daxshepard)

Dax Shepard, care este căsătorit cu Kristen Bell din 2013 și au împreună două fiice, Delta și Lincoln, recunoaște că la început situația a fost amuzantă, dar apoi totul s-a transformat într-un coșmar.

Actorul în vârstă de 46 de ani a împărtășit cu fanii criza de sughițat, însă a ținut să-i liniștească spunând că totul s-a terminat cu bine. Timp de apoape două zile, Dax Shepard nu s-a oprit din sughițat și din această cauză actorul a avut parte de probleme cu stomacul și cu somnul.

"Ce experiență!!! 50 de ore de sughițat. Nu vă îngrijorați. Nu mai sighit de 4-5 zile deja. Pentru cei care sughit în mod permanent, Dumnezeu să vă bincuvânteze. Nu cred că aș fi rezistat nici o săptămână”, a scris Dax Shepard în cadrul postării.

După ce au văzut postările, numeroși fani și-au exprimat îngrijorarea în ceea ce privește starea de sănătate a actorului și i-au recomandat să consulte un medic.

Ce este sughițul?

Sughițurile descriu contracțiile involuntare ale diafragmei, urmate de închiderea bruscă a corzilor vocale, însoțite de un sunet caracteristic, scurt și repetitiv. În mod normal, sughițurile nu durează mai mult de câteva minute, ele nefiind un motiv de îngrijorare.

Este o reacție firească a organismului la o serie de factori, precum ingestia de aer sau ingestia unei cantități mari de mâncare. Cu toate acestea, atunci când sughițul este prelungit, mai mult de 48 de ore, este considerat sughiț persistent sau cronic.

Cum scăpăm de sughiț?

Sfaturi pentru a scăpa de sughiț:

- beți încet câteva guri de apă rece.

- țineți-vă respirația pentru o perioadă scurtă de timp, respirați, apoi repetați de 3-4 ori și faceți acest lucru la fiecare 20 de minute.

- puneți o presiune ușoară pe diafragmă.

Când sughițul este un motiv de îngrijorare?

În anumite cazuri, sughițul poate să se manifeste pe termen lung, semnalând o problemă de sănătate. Deși extrem de rar, sughițurile pot dura chiar și ani și se manifestă în special la bărbați.

Cauza din spatele sughitului cronic variază foarte mult de la persoană la persoană. Este o afecțiune foarte rară care ar putea fi asociată cu alte probleme grave, cum ar fi boli gastro-intestinale, anomalii hepatice, probleme cerebrale sau psihologice, tulburări metabolice sau multe altele.

Cazurile cronice pot duce la privare de somn, epuizare, deshidratare, pierdere în greutate, ritm cardiac anormal, reflux gastroesofagian.

Alți factori de risc pentru sughițuri cronice includ:

- anxietate sau alte probleme de sănătate mintală;

- intervenție chirurgicală recentă în zona abdomenului;

- boli ale ficatului, intestinului, stomacului sau diafragmei;

- sarcină;

- cancer;

- consum excesiv de alcool;

- o tulburare a sistemului nervos.

Foto shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies