Ai simptome de mahmureală? Ai putea fi infectat cu noua variantă Omicron 


Specialiștii vin cu noi informații despre varianta Omicron, care s-a răspândit în întreaga lume și deja cazurile de noi infecții au crescut alarmant la nivel mondial.


Noua tulpină se manifestă diferit față de variantele precendente, iar acum experții în sănătate atrag atenția asupra unor noi simptome ale tulpinii din Africa de Sud, ce ar putea fi confundate foarte ușor cu simptomele mahmurelii, în special în perioada sărbătorilor. 

Conform ultimelor informații, tulpina din africană s-ar putea manifesta precum mahmureala, stare pe care o simți după ce ai făcut un exces de alcool, arată dr. Adam Caputa, într-un raport publicat în tabloidul birtanic The Sun. Astfel, medicul recomandă persoanelor care au această stare să facă și un test rapid anti-COVID-19. 

„În această perioadă a anului, oamenii se distrează mai mult decât de obicei. Din cauza alcoolului, te trezești a doua zi răvășit și presupui că este doar o urmare a distracției”, a spus medicul de familie din Londra, dr. Adam Caputa.

Care sunt simptomele variantei Omicron

Simptomele noii variante Omicron „par a fi mai variate și mai subtile decât Delta” și pot, spune Adam, „în stadiile incipiente, să imite simptomele mahmurelii”.

Printre principalele simptome ale variantei Omicron se numără starea de oboseală extremă, durerile de cap, dureriri musculare, stări ce pot fi ușor confundate cu cele ale mahmurelii. De asemenea, principalul simptom la care experții ne spun să fim atenți este mâncărimea în gât și ulterior răgușeala. 

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies