Alimentele care te ajută să dormi profund toata noaptea


Unele alimente acționează ca un somnifer natural care vă relaxează și vă ajută să adormiți. Consumate la cină, acestea pot fi un bun remediu bun pentru a combate insomnia și a dormi profund. 


Dieta afectează direct somnul. Dacă ai dificultăți în a adormi, ar trebui să fii mai atent la ceea ce mănânci, mai ales la mesele de seară. Experții ne recomandă următoarele alimente: 

Nucile 

Nucile sunt o sursă excelentă de substanțe precum melatonina, vitamina E, magneziu, riboflavină, fibre și fosfor. Două dintre acestea, melatonina și manganul, sunt esențiale pentru un somn bun.

Melatonina este un hormon eliberat de organism pe timp de noapte, ca parte a ciclului său de 24 de ore, pentru a promova somnul.

Magneziul este un mineral esențial pentru buna funcționare a mușchilor, a sistemului nervos și a tensiunii arteriale. Studiile au arătat că un aport adecvat de magneziu reduce stresul, una dintre principalele cauze ale insomniei.

Iaurtul 

Iaurtul vă ajută să adormiți deoarece conține triptofan, un precursor al serotoninei și al melatoninei. De asemenea, este bogat în calciu și magneziu, care ajută la relaxarea musculară și reduce stresul.

Conținutul său de probiotice îmbunătățește microbiota intestinală și tot mai multe studii fac legătura între o microbiotă sănătoasă și calitatea somnului.

Kiwi 

Kiwi este bogat în fibre, vitamina C, acid folic, cupru, potasiu, antioxidanți, vitamina E și vitamina K.

Consumul a doi kiwi cu o oră înainte de culcare favorizează un somn profund. Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu din 2016 intitulat The effect of kiwi on sleep quality in adults with insomnia (Efectul kiwi asupra calității somnului la adulții cu insomnie). Experții sugerează că nivelurile ridicate de antioxidanți, serotonină și acid folic din kiwi vă pot ajuta să dormiți mai bine.

Cireșele 

Cireșele, în special cele de soiuri acide, sunt recomandate în caz de insomnie din două motive. Ele sunt foarte bogate în melatonină, un hormon care favorizează somnul. De asemenea, ele conțin proantocianidine, pigmentul care le conferă culoarea roșie aprinsă. Acest pigment crește cantitatea de triptofan din organism, care, la rândul său, este transformat în serotonină pentru a promova somnul. Studiile au arătat că sucul de cireșe crește durata somnului cu peste 80 de minute.

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces
Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies