Alimentul care poate răspândi cancerul în corp. Avertismentul specialiștilor 


Oamenii de știință au făcut recent o descoperire surprinzătoare. Se pare că acidul palmitic, care se regăsește în uleiul de palmier, unt sau în uleiul de măsline, ar putea fi responsabil pentru răspândirea cancerului în corp. 


Oamenii de știință susțin că efectele acestuia ar putea fi contracarate cu ajutorul unor medicamente sau diete speciale. Potrivit unui studiu realizati de cercetătorii spanioli și publicat în revista Nature, o cantitate crescută de acid palmitic din compoziția uleiului de palmier crește semnificativ riscul unor metastaze, în formele de cancer bucal sau de piele.

Studiul nu a fost realizat însă pe subiecți umani. 

„Acidul palmitic are ceva în el care îl face un catalizator extrem de puternic al metastazelor”, a spus profesorul Salvador Aznar-Benitah, de la Institutul de Cercetare în Biomedicină (IRB), Barcelona. „Cred că este prea devreme pentru a determina ce tip de dietă ar putea fi sigură pentru pacienții cu cancer metastatic, care ar încetini procesul metastatic.”

În cadrul studiului s-a observat că atunci când acidul palmitic a fost suplimentat în dieta șoarecilor, cancerele bucale și de piele s-au răspândit mai mult. 

Alți acizi grași, precum acid oleic și acid linoleic – grăsimile omega-9 și omega-6, găsite în uleiul de măsline și semințele de in, nu au prezentat același efect. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies