Alimentul la care trebuie să renunți definitiv pentru a slăbi


Există multe rețete și remedii pentru slăbit, însă multe dintre aceste diete pot deveni periculoase pentru sănătate. Cea mai bună metodă de a ne atinge obiectivul pe cântar este prin bunele obiceiuri, cum ar fi o dietă echilibrată și exerciții fizice, însă există un aliment pe care ar trebui să îl elimini din dieta ta pentru a slăbi.


Nu există diete miraculoase, totul ține de perseverență și disciplină, în plus, toate corpurile sunt diferite, dar există comportamente, obiceiuri și alimente care ar putea să ne afecteze sănătatea și greutatea fără să ne dăm seama.

Alimentele pe care ar trebui să le elimini din dietă ca să slăbești

Alimentele pe care ar trebui să le evitați pentru a slăbi și a vă îmbunătăți sănătatea sunt zahărul, produsele de patiserie, băuturile răcoritoare, băuturile alcoolice, sucurile ambalate și alte produse industrializate care vă cresc greutatea și riscul de a suferi de boli grave.

Renunțarea la zaharurile rafinate vă poate ajuta să slăbiți până la 5 kilograme într-o lună, fără efort, precum și să vă îmbunătățiți calitatea vieții, starea de bine și să reduceți probabilitatea de îmbolnăvire.

Consumul excesiv de zahăr poate provoca probleme hormonale, schimbări de dispoziție, dureri de cap, probleme de somn, oboseală și dificultăți în a pierde în greutate.

Potrivit unor cercetări efectuate de Universitatea Stanford, zahărul poate crea o dependență de până la opt ori mai mare decât cocaina, iar 80% din alimente conțin zaharuri adăugate sub formă de lactoză, dextroză, fructoză, glucoză sau zaharoză.

Cantitatea zilnică recomandată este de puțin peste 25 de grame (aproximativ 6 lingurițe) pentru femei și 36 de grame (9 lingurițe) pentru bărbați, dar trebuie menționat că se găsește și în alte alimente, cum ar fi fructele și nu trebuie să le luăm în calcul doar pe cele cu zaharuri rafinate și adăugate. 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies