Bacterie periculoasă descoperită în mai multe hoteluri. Poate duce la deces 


Specialiștii în sănătate sunt în alertă după ce o bacterie periculoasă a fost depistată la multe hoteluri din țări precum Grecia, Insulele Canare și Maroc. Noua bacterie se numește legionella sau boala legionarilor.


Averstimentul medicilor vine după ce o femeie din Marea Britanie în vârstă de 70 de ani a contractat infecția în timpul unei vacanțe în Republica Dominicană, în anul 2019. Femeia a ajuns la spital după ce a facut un duș în camera de hotel. Ea s-a acuzat stări puternice de vomă și diaree, iar ulterior a făcut pneumonie. Din păcate, starea femeii s-a agravat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.  

Ce este bacteria legionella 

Bacteria legionella este o formă severă de pneumonie (infecție la nivelul plămânilor). Aceasta se înmulțește adesea în clădirile mari, aglomerate, precumm hoteluri sau birouri. Piscinele și aparatele de aer condiționat sunt principalele locuri de contaminare, deoarece pot acumula apă caldă, stagnantă, care se dispersează sub formă de picături în aer, care sunt apoi inhalate.

vezi emisiunile doctor de bine

„Timpul înseamnă viață”, o campanie care ne învață cum să recunoaștem...
„Timpul înseamnă viața” în lupta cu AVC. Despre simptomele și importanța...
Prea multă grăsime pe burtă? Nu este doar un inconvenient estetic. La ce riscuri...
De ce dinții pot cauza digestie incorectă?
Oboseala continuă, simptom al unor probleme de inimă sau plămâni. Cum putem preveni...
Pacienții cu diabet își pierd dinții mai ușor. Cum putem ține glicemia sub control...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies