Cât durează să slăbești 10 kilograme fără să-ți afectezi sănătatea, potrivit experților


Deși toată lumea își dorește să slăbească ca prin magie și să îmbrace din nou acea pereche de pantaloni mult dorită, nu este întotdeauna atât de ușor pe cât pare și nici atât de sănătos.


Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă ca, pe lângă consultarea unui specialist, să nu se recurgă la remedii magice care pot pune în pericol integritatea persoanei.

În acest sens, CDC indică faptul că puteți slăbi 10 kilograme fără să vă afectați sănătatea într-o medie de trei luni pentru a evita tot felul de decompensări periculoase.

Așadar, în mod ideal, este indicat să slăbești între 500 de grame și un kilogram pe săptămână pentru a te asigura că nu vei recăpăta imediat kilogramele pierdute.

"Indiferent care este obiectivul dvs. de pierdere în greutate, chiar dacă pierdeți o cantitate modestă, cum ar fi 5-10% din greutatea corporală totală, este posibil să aveți rezultate benefice pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățiri ale tensiunii arteriale, colesterolului și glicemiei", au declarat experții.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies