Cele 5 fructe care îngrașă cel mai mult. Nu le consuma dacă ești la dietă 


După cum recomandă nutriționiștii, ar trebui să mâncăm trei fructe pe zi pentru a urma o dietă sănătoasă și echilibrată. Cu toate acestea, este important să știm ce fructe să alegem, deoarece există unele care îngrașă mai mult decât altele și, prin urmare, nu ar trebui fi incluse în dieta noastră zilnică, mai ales dacă vrem să pierdem în greutate. 


De exemplu, în timp ce mango sau pepenele galben sunt fructe pe care le putem consuma în fiecare zi, există altele, precum nuca de cocos sau avocado, care sunt recomandate doar de câteva ori pe săptămână.

Nuca de cocos

Nuca de cocos este unul dintre cele mai la modă fructe ale momentului, dar și unul dintre cele care îngrașă cel mai mult. Are 354 de calorii la 100 de grame.

Totuși, nu sunt numai dezavantaje, pentru că nuca de cocos are și mari beneficii pentru sănătate. Ea hidratează organismul datorită conținutului ridicat de apă și este, de asemenea, bogată în fibre, astfel că reglează tranzitul intestinal.

Avocado

Avocado furnizează 160 de calorii la 100 de grame. În ceea ce privește beneficiile sale, se remarcă prin conținutul de grăsimi sănătoase, care sunt bune pentru sănătatea cardiovasculară. Contrar credinței populare, nu toate grăsimile sunt rele.

Există și grăsimi sănătoase, care sunt foarte necesare pentru buna funcționare a organismului. Avocado este, de asemenea, o sursă bogată de vitamina E, care îi conferă proprietăți antioxidante.

Banană

Un alt fruct care ar trebui să se regăsească pe această listă este banana, care furnizează aproximativ 100 de calorii la 100 de grame. Dacă există un lucru pentru care este bine cunoscută, acesta este faptul că este bogată în potasiu, un mineral esențial pentru sinteza musculară.

În plus, bananele contribuie la buna funcționare și dezvoltare a sistemului imunitar, datorită vitaminelor pe care le conțin.

Fructul pasiunii

Fructul pasiunii este un fruct exotic care furnizează 100 de calorii la 100 de grame și este bogat în vitaminele A și C, calciu, fibre, fier și fosfor.

Este foarte bogat în magneziu, care asigură buna funcționare a sistemului digestiv și a sistemului nervos, și în potasiu, care este esențial pentru sănătatea mușchilor.

Rodia 

Aportul caloric al rodiilor este de 80 de calorii la 100 de grame. Chiar și așa, este unul dintre cele mai bune fructe existente, deoarece este bogat în antioxidanți și vitamina C.

De asemenea, poate fi consumată sub formă de suc pentru a îmbunătăți digestia și a reduce inflamațiile intestinale. Are un conținut foarte mare de antioxidanți, așa că reduce inflamațiile și previne stresul oxidativ.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies