Cele 5 fructe pe care nu ar trebuie să le consume niciun diabetic 


Pentru a duce o viață mai sănătoasă, este esențial să mâncăm multe fructe, deoarece conțin o concentrație mare de vitamine și nutrienți de înaltă calitate, precum și antioxidanți care ajută la prevenirea dezvoltării unor patologii cronice și complexe. 


De fapt, consumul de fructe este mai mult decât recomandat pentru ca organismul să funcționeze eficient de-a lungul anilor. Cu toate acestea, din cauza conținutului ridicat de zahăr, persoanele cu diabet ar trebui să limiteze consumul anumitor fructe.

Oamenii de știință au vizat cinci fructe, motiv pentru care se recomandă ca diabeticii să nu mănânce prea multe dintre ele. Primul dintre aceste fructe sunt bananele, deoarece atunci când se coc, amidonul lor se transformă în zahăr, așa că nu este indicat să le consumați frecvent.

Stafidele sunt o altă sursă de fructoză și glucoză, iar consumul ridicat poate provoca vârfuri mari ale nivelului de zahăr din sângele unui diabetic. Studiul recomandă, de asemenea, evitarea mangoului în cazul diabetului gestațional.

În ceea ce privește cireșele și piersicile, limitările se limitează la cele care sunt ambalate, deoarece acestea conțin doze mari de zahăr și sirop. De asemenea, ananasul are un nivel glicemic ridicat, așa că trebuie consumat în doze mici și cu moderație. În orice caz, medicul va fi cel care va indica orientările dietetice și restricțiile necesare în fiecare caz.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies