Cele două activităţi complet interzise pentru persoanele care au avut COVID-19. Pot duce la deces 


Persoanele care au avut COVID-19 ar trebui să evite sauna şi băile în cadă timp de o lună după infecţie. Aceste activităţi care deşi par banale pot duce la atacuri de cord şi la accidente vasculare cerebrale, atenţionează medicii ruşi. 


„Nu este de dorit ca cei care au avut COVID-19 și au suferit complicații neurologice sau cardiovasculare să facă baie în cadă sau să meargă la saună timp de o lună, deoarece aceasta este o povară semnificativă pentru organism. Supraîncălzirea poate provoca crize hipertensive, tulburări vasculare, exacerbări ale varicelor și alte probleme”, a explicat Serghei Tokarev, şeful Departamentului Profilaxie în Districtul Federal Ural.

Imunologul Vladimir Bolibok atrage atenţia asupra băilor calde, care adesea sunt folosite ca un remediu pentru răceli. Nu şi în cazul infecţiei cu coronavirus, atenţionează specialiştii. 

„Baia este unul dintre remediile populare pentru tratamentul răcelilor, dar nu şi atunci când este vorba despre COVID-19. Deoarece această boală influenţează coagularea sângelui, în perioada Covid și post-Covid ne este foarte frică de dezvoltarea trombozelor.

O persoană merge la o baie sau la o saună, transpiră acolo, are loc deshidratarea, sângele se îngroașă, iar acest lucru crește probabilitatea apariției cheagurilor de sânge, apoi apar accidente cerebrovasculare, tahicardie”, a adăugat el.

Băile calde şi sauna trebuie evitate cel puţin o lună după trecerea prin boală, indiferent că a fost vorba despre o infecţie cu simptome uşoare sau severe. 

„Perioada de recuperare după boală durează de obicei o lună. În acest moment, trebuie să aveți grijă cu băile, saunelor şi în general, cu supraîncălzirea. Asta deoarece un sindrom post-Covid se poate dezvolta în continuare într-o lună, chiar dacă o persoană a avut o formă ușoară de boală, iar orice supraîncălzire poate fi periculoasă”, a mai spus Bolibok. 

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies