Corina Dănilă și-a neglijat afecţiunea autoimună declanşată de stres. Cât de grav e acum?


Corina Dănilă suferă de o afecţiune autoimună declanşată pe fond emoţional. Prezentatoarea în vârstă de 50 de ani a mărturisit că are o problemă de sănătate pe care, din păcate, a neglijat-o prea mult timp.


Vedeta are vitiligo, o afecţiune autoimună, care este declașantă de cele mai multe ori din cauza stresului.

„E vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică autoimună, care se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar şi pe care o duci toată viaţa. Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez.”

De-a lungul timpului a încercat să mascheze problema de sănătate, însă cu timpul s-a agravat. Acum Corina Dănilă a început să facă terapie şi să ţină afecţiunea sub control.

„De ceva vreme eu mă confrunt cu nişte probleme de sănătate şi anume cu o declanşare a unei boli autoimune, care s-a întâmplat acum nişte ani, dar pe care am neglijat-o, nu m-am preocupat sub nicio formă, am zis că nu trebuie să-i dau importanţă, deşi a început să avanseze toată această problemă şi anume, vitiligo. Când te confrunţi cu astfel de probleme de sănătate, evident trebuie să cauţi tot felul de modalităţi de ameliorare, de revenire. M-am hotărât chiar să mă preocupe această problemă pe care o am!

Încercam, din respect faţă de spectatorii de la teatru sau faţă de telespectatori, să mă ascund, să maschez acest aspect depigmentat pe care îl am pe mâini, tocmai pentru că oamenii din sală sau din faţa micului ecran să nu fie atenţi la problema mea de pe mâini, ci la ceea ce vreau să le transmit, la intenţiile mele artistice. Dar acum vin o dată pe săptămâna la dcotor pentru proceduri”, a declarat Corina Dănilă într-o emisiune.

Corina Dănilă se pregătise pentru Facultatea de Medicină

Înainte de a deveni actriță și prezentatoare TV, Corina Dănilă se pregătise pentru Facultatea de Medicină. „Am făcut pregătire pentru Medicină, e adevărat, în ultimii doi ani de liceu. A venit Revoluția din 89 și am decis clar că nu pot lua pe mâna mea viața unui om, ci mai bine lucrez cu sufletul lui, așa că am dat la actorie. Sunt un altfel de… terapeut, dacă vreți. Cea mai mare mulțumire o am atunci când văd ochii spectatorilor plini de emoție, de bucurie, la sfârșitul unei reprezentații”.

Ce e vitiligo, boala autoimună de care suferă Corina Dănilă

Vitiligo reprezintă o boală autoimuna care determina discoloratie tegumentara sub forma de macule cu localizări multiple la nivelul membrelor superioare, inferioare și al fetei. Afecțiunea poate fi prezenta la toate categoriile de vârstă și rasa, însă este mai frecvent diagnosticată la persoanele intre 10 și 30 de ani și în cazul celor cu piele închisă la culoare.

Depigmentarea se datorează distructiei autoimune a melanocitelor, celule tegumentare responsabile de producția melaninei care conferă culoarea pielii, a pilozității corporale și irisului.

Vitiligo: factori de risc

Factorii de risc care favorizează apariția vitiligo ului sunt reprezentați de către: istoricul personal de boli autoimune (scleroza multipla, lupus, diabet de tip I), arsurile solare, expunerea la chimicale industriale și determinismul genetic în situațiile de istoric familial pozitiv de boala.

În stadiile incipiente ale evoluției, vitiligo se manifesta prin apariția discoloratiei tegumentare la nivelul fetei și al membrelor însă cu timpul, leziunile se pot extinde și la nivelul mucoaselor, al ochilor și al organelor genitale. Afecțiunea poate cuprinde și pilozitatea corporala determinând apariția discoloratiei firelor de par ale sprâncenelor, scalpului și genelor.

Tratament vitiligo

În prezent nu exista opțiuni terapeutice pentru vindecarea afecțiunii, metodele terapeutice utilizate având că scop stoparea și încetinirea proceselor de distrucție autoimuna a melanocitelor care determina apariția discoloratiei tegumentare.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies