Cum diminuează activitatea fizică riscul de a face COVID-19. Cât sport ar trebui să facem


La nivel global, unul din patru adulți nu fac destul de multă mișcare, iar peste 80% din populația adolescentă din întreaga lume nu e destul de activă din punct de vedere fizic.


Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), lipsa activității fizice sau activitatea fizică insuficientă reprezintă unul dintre principalii factori de risc pentru deces în întreaga lume. Lipsa activității fizice poate duce la boli cardiovasculare, cancer sau diabet.

Mișcarea ne ajută să avem un organism mai puternic în fața bolilor.

O activitate fizică bună promovează un răspuns mai bun al organismului la bolile respiratorii în general. Potrivit unei ample cercetări publicate în British Journal of Sports Medicine, persoanele care practică o activitate fizică regulată prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de Covid-19 și de a dezvolta o formă severă. S-a dovedit că riscul decesului cauzat de COVID-19 creşte cu până la 48% în cazul persoanelor obeze.

Cât de multă mișcare trebuie să facem ca să fie suficientă

Activitatea fizică regulată este asociată cu un risc mai mic de infectare cu coronavirusul, precum și cu un prognostic mai bun în ceea ce privește spitalizările, gravitatea și mortalitatea.

Autorii cercetării, ce cuprinde 15 lucrări, estimează că sunt necesare cel puțin 150 de minute de activitate moderată sau 75 de minute de activitate intensă pe săptămână pentru un efect maxim.

Ce cantitate de virus răspândesc în aer bolnavii de COVID?

Persoanele infectate cu tulpinile Alpha, Delta şi Omicronn ale SARS-CoV-2  împrăştie în aer prin salivă o cantitate mai mare din virus decât persoanele infectate cu alte variante ale coronavirususului, potrivit unui studiu citat de revista Nature. Mai mult, persoanele care contractează COVID-19 după ce s-au vaccinat, chiar și după ce au făcut doza booster, încă răspândesc virusul în aer.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies