Cum pot fi antrenate fericirea și satisfacția


„Codul autovindecării. Neurobiologia sănătății și a satisfacției”, cartea lui Tobias ESCH, apărută în 2019 la Editura Paralela 45, este un tezaur de idei sănătoase despre cum pot fi antrenate fericirea și satisfacția.


Tobias Esch deține un titlu de doctor în medicină și este cercetător în mai multe domenii care conectează neuroștiințele și sănătatea umană, cu stagii îndelungate în Germania și Statele Unite ale Americii. Are o experiență în domeniu de peste 20 de ani și se numără printre puținii specialiști în medicină minte-corp recunoscuți pe plan mondial.

Pornind de la mottoul: „Binele nu există decât dacă îl faci”, Tobias Esch analizează raporturile dintre medicație, creier și un corp sănătos, ținând cont atât de neurobiologie, cât și de partea spirituală. Vizionar și om de știință, Tobias Esch nu pretinde nimic care să nu poată fi dovedit prin cercetare. 

Această carte încearcă să ajute oamenii să își clarifice ce este, de fapt, important în viață. Cu ideile din această carte ne putem prelungi și aprofunda viața. Și putem lăsa de-o parte tot ceea ce ne-o scurtează. Cartea comunică, în termenii cei mai simpli cu putință, ceea ce se cunoaște astăzi despre conexiunile și modul de funcționare a autovindecării. 

Autovindecarea este un fenomen extrem de complex, pe care încă nu îl putem explica pe deplin cu ajutorul cercetării. Dar tocmai această complexitate ne oferă, în cele din urmă, cele mai diverse puncte de plecare pentru noi înșine, pentru a putea exercita o influență pozitivă asupra sănătății noastre. Nu trebuie neapărat să înțelegem totul până în cel mai mic detaliu pentru a beneficia de aceasta. Autovindecarea are mai puțin de-a face cu coeficientul de inteligență și mai degrabă cu ceva ce ar putea fi numit „inteligență minte-corp”. Ce se înțelege prin aceasta puteți afla pe parcursul lecturii.

Tobias Esch afirmă și demonstrează că fiecare om dispune de abilități de autovindecare și că, în ciuda complexității ei, autovindecarea nu este o vrăjitorie. Iar în Codul autovindecării este vorba despre principiile biologice fundamentale care conectează corpul și mintea și pe care le putem folosi pentru a găsi propria noastră stare de bine, indiferent de ceea ce va fi posibil în medicina viitorului.

Pe lângă o orientare de bază, veți găsi în carte sfaturi, exerciții și sugestii pentru a întreprinde ceva concret legat de sănătatea și satisfacția dumneavoastră, pentru a testa lucruri noi, posibil pentru a recupera din trecut și a-l reintegra în cotidian. 

Cartea aceasta este pentru cei care își doresc să afle de ce emoțiile joacă un rol crucial în supraviețuire, de ce încrederea în medic este o cheie esențială pentru succesul vindecării.

Este pentru cei care sunt deschiși unor mici exerciții de atenție și relaxare, ca, începând de la ele, să se convingă că nu este suficientă cunoașterea, ci e important să trecem la fapte. Codul autovindecării ne ajută să ne oferim singuri cea mai concretă rețetă pentru sănătate.

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies