Cum scapi rapid de starea de somnolență. 5 trucuri la care poți apela 


 
Fără să-ți pui în pericol sănătatea cu băuturi energizante, iată cum să scapi rapid de somn cu 5 trucuri naturale.


Desigur, cel mai bun mod de a rămâne alert și productiv, indiferent dacă vă petreceți zilele acasă sau la birou, este să dormiți suficient în fiecare noapte: treziți-vă întotdeauna la aceeași oră, evitați alcoolul și mâncarea grea înainte de culcare și blocați zgomotul și lumina care vă distrag atenția.

Cu toate acestea, dacă ați avut o noapte proastă sau dacă suferiți de o tulburare de somn, este normal să fiți somnoros. Băuturile energizante pot fi dăunătoare pentru sănătate atunci când sunt consumate în exces, așa că cel mai bine este să experimentați alte metode de a face performanță în timpul zilei.

Dacă suferiți de insomnie sau treceți printr-o perioadă dificilă, aplicați tehnica folosită de militari pentru a adormi în două minute și odihniți-vă. Dar dacă tot nu dormiți suficient, iată ce puteți face:

Un mic dejun energizant. Ouăle, clătitele cu banane, clătitele cu fulgi de ovăz, nucile și un sandviș pe pâine integrală sunt întotdeauna o idee bună.

Mănâncă ciocolată. Acesta conține teobromină, un derivat al cafeinei care are un efect stimulator. Alegeți unul cu 70-80% cacao și consumați-o dimineața.

Trage un pui de somn. 15 minute vor fi mai mult decât suficiente pentru a vă recăpăta energia și pentru a vă continua rutina.

Faceți mișcare la fiecare 30 de minute. Stimulează circulația sângelui și energizează organismul. Întinderea și mersul pe jos câțiva pași sunt suficiente.

Beți apă. Hidratarea corpului îmbunătățește funcția cerebrală, accelerează metabolismul și trezește organismul.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies