De ce nu ar trebui să stai în pijamale în casă pe timpul zilei. Ce boli grave poate provoca acest obicei aparent inofensiv 


 

A sta în pijamale toată ziua este o practică foarte frecventă, mai ales dacă lucrezi de acasă.  Realitatea este că nu îți afectezi imaginea socială, dar îți poți afecta propria sănătate. 


Mai multe studii arată că această practică aparent inofensivă este foarte periculoasă pentru sănătate, deoarce acestea acumulează bacterii pe tot parcursul zilei. 

Ce spun experții despre purtarea pijamalelor toată ziua?

Sally Bloomfeld, un expert de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, a declarat pentru Daily Mail că, fiind în contact cu pielea tot timpul, pijamaua poate acumula celule care se elimină de pe piele. Acest lucru nu înseamnă că pielea are pe ea organisme dăunătoare, dar ar putea ajunge în zonele nepotrivite și provoca infecții, fie că este vorba de tăieturi, vânătăi sau chiar de tractul urinar, cauzând probleme serioase de sănătate. 

"Mulți dintre noi suntem purtători de bacterii stafilococice, care pot provoca infecții dacă ajung în tăieturi și vânătăi (...) dacă ajung în tractul urinar pot provoca o infecție precum cistita".

Dar soluția nu este doar să vă dați jos pijamaua pe care ați purtat-o toată ziua. Prin urmare, este indicat să vă spălați frecvent hainele de dormit. Sally Bloomfeld consideră că este ideal să vă spălați pijamaua cel puțin o dată pe săptămână pentru a distruge bacteriile. 

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies