De ce nu e bine să bei cafea sau să mănânci înainte să mergi la cumpărături


Lipsa unei liste de cumpărături complete sau cumpărăturile făcute atunci când avem burta goală ne determină să comitem mici greşeli care ne influenţează bugetul și silueta.


Este valabil și în cazul cafelei. Cercetătorii americani recomandă să evităm să consumăm cafea înainte de a face achiziții vestimentare sau de orice fel. 

Bei cafea cu cofeină cheltui mai mulți bani la cumpărături

Cofeina are o multitudine de beneficii pentru minte și trup, însă excesele dăunează. Bătăile intense ale inimii, agitația, irascibilitatea, toate acestea sunt semne care indică faptul că am consumat o doză prea mare de cofeină. 

Ca urmare a creșterii ritmului cardiac și respirator, creierul este privat de oxigenul necesar pentru gândirea calmă și rațională. Ceea ce ne poate face să fim mai impulsivi la cumpărături. Vom sfârşi prin a cumpăra lucruri de care nu avem nevoie, dar care ne fac cu ochiul.

Consumul de cofeină influențează ceea ce cumpărăm și cât cheltuim la cumpărături.

Cercetările au fost efectuate de Universitatea din Florida de Sud (USF) și au evidențiat faptul că persoanele care au băut o ceașcă de cafea cu cofeină înainte de a face cumpărături au cheltuit cu aproximativ 50% mai mulți bani și au cumpărat cu aproape 30% mai multe articole decât cei care au consumat cafea fără cofeină sau apă.

Autorii studiului au analizat impactul cofeinei și în cumpărăturile online, iar rezultatele au fost aceleași.

Beneficiile cafelei

Pe de altă parte, cafeaua conţine sute de compuşi diferiţi, inclusiv antioxidanţi, substanţe care protejează celulele corpului. În plus, conţine magneziu şi crom, minerale care împreună cu insulina reglează nivelul glicemiei în organism.

Studii recente au arătat că există, cu adevărat, o asociere între consumul de cafea şi un risc mai scăzut pentru diabet de tip 2.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies