De ce nu e bine să bei cafea sau să mănânci înainte să mergi la cumpărături


Lipsa unei liste de cumpărături complete sau cumpărăturile făcute atunci când avem burta goală ne determină să comitem mici greşeli care ne influenţează bugetul și silueta.


Este valabil și în cazul cafelei. Cercetătorii americani recomandă să evităm să consumăm cafea înainte de a face achiziții vestimentare sau de orice fel. 

Bei cafea cu cofeină cheltui mai mulți bani la cumpărături

Cofeina are o multitudine de beneficii pentru minte și trup, însă excesele dăunează. Bătăile intense ale inimii, agitația, irascibilitatea, toate acestea sunt semne care indică faptul că am consumat o doză prea mare de cofeină. 

Ca urmare a creșterii ritmului cardiac și respirator, creierul este privat de oxigenul necesar pentru gândirea calmă și rațională. Ceea ce ne poate face să fim mai impulsivi la cumpărături. Vom sfârşi prin a cumpăra lucruri de care nu avem nevoie, dar care ne fac cu ochiul.

Consumul de cofeină influențează ceea ce cumpărăm și cât cheltuim la cumpărături.

Cercetările au fost efectuate de Universitatea din Florida de Sud (USF) și au evidențiat faptul că persoanele care au băut o ceașcă de cafea cu cofeină înainte de a face cumpărături au cheltuit cu aproximativ 50% mai mulți bani și au cumpărat cu aproape 30% mai multe articole decât cei care au consumat cafea fără cofeină sau apă.

Autorii studiului au analizat impactul cofeinei și în cumpărăturile online, iar rezultatele au fost aceleași.

Beneficiile cafelei

Pe de altă parte, cafeaua conţine sute de compuşi diferiţi, inclusiv antioxidanţi, substanţe care protejează celulele corpului. În plus, conţine magneziu şi crom, minerale care împreună cu insulina reglează nivelul glicemiei în organism.

Studii recente au arătat că există, cu adevărat, o asociere între consumul de cafea şi un risc mai scăzut pentru diabet de tip 2.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies