Dezordinea și murdăria din casa ta sunt o reflectare a emoțiilor tale. Ce spun despre tine 


Potrivit specialiștilor în sănătate mintală, caracterul unei persoane poate fi determinat prin observarea locului din casă unde se acumulează cea mai multă dezordine, pentru că, deși mulți pretind că au ordine în dezordine, dezorganizarea cronică a locuinței poate fi un semn de goliciune emoțională, tristețe, depresie și alte tulburări neurologice, după cum indică psihologia.


Psihologii au analizat o serie de cazuri și au descoperit ce poate indica dezordinea din anumite zone ale casei. Mai jos veți găsi câteva dintre aceste rezultate, în funcție de evaluările de sănătate.

Dezordine în spațiul de lucru: Este normal să ai pe birou un teanc imens de cărți și documente pe care trebuie să le ai la îndemână, problema apare atunci când acestea nu sunt clasificate și le acumulezi fără nicio ordine. Această atitudine indică o posibilă teamă de a lua decizii, frustrare și lipsă de control în situațiile de zi cu zi.

Dezordine pe masa din sufragerie: Dacă o familie are sufrageria dezordonată, este un indicator că unii membri ai familiei se simt presați de cerințe, deoarece, cu atâtea responsabilități și obligații, nu au timp liber pentru a se dezvolta personal.

Dezordine la intrare și pe coridoare: Acest tip de dezordine în casă dă impresia că persoana care locuiește acolo este o persoană care are dificultăți în a relaționa social. Aceștia pot fi nesiguri și introvertiți și le este greu să-și exprime ideile și dorințele. Dacă îngrămădești lucrurile în spatele ușilor, s-ar putea să-ți fie teamă de respingere.

Dezordine peste tot în casă: Dacă există dezordine peste tot, aceasta este asociată cu probleme de furie, apatie, mânie, lenevie și dezinteres general față de viață. Lipsa de motivație poate fi o problemă și poate necesita atenție medicală.

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

„Timpul înseamnă viață”, o campanie care ne învață cum să recunoaștem...
„Timpul înseamnă viața” în lupta cu AVC. Despre simptomele și importanța...
Prea multă grăsime pe burtă? Nu este doar un inconvenient estetic. La ce riscuri...
De ce dinții pot cauza digestie incorectă?
Oboseala continuă, simptom al unor probleme de inimă sau plămâni. Cum putem preveni...
Pacienții cu diabet își pierd dinții mai ușor. Cum putem ține glicemia sub control...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies