Elon Musk se laudă că a slăbit 9 kilograme fără să meargă la sală. Ce regim a adoptat


La scurt timp după ce în presa internațională au apărut imagini cu miliardarul, în care este surprins fără cămașă și ușor ”deformat” din cauza kilogramelor în plus, Elon Musk a luat măsuri în ceea ce privește silueta sa.


CEO-ului Tesla și SpaceX s-a plâns mereu de stilul său de viață nesănătos și inadecvat, dar acum a început să-și ia sănătatea în serios. Miliardarul în vârstă de 51 de ani şi-a anunțat urmăritorii de pe rețelele de socializare că a slăbit nouă kilograme fără să meargă la sală.

Elon Musk susține că se simte mult ”mai sănătos” după ce a încercat postul intermitent și a slăbit peste 9 kilograme. Recent, în podcast-ul lui Joe Rogan, Elon Musk spunea că îi place „mâncarea gustoasă” și că nu-i place să facă mișcare.

La sfatul unui bun prieten, am ținut post periodic și mă simt mai sănătos”, a spus Elon Musk.

Ce este postul intermitent

Intermittent fasting, în traducere, postul intermitent. Conceptul înseamnă alternarea de perioade scurte în care se mănâncă cu perioade scurte în care nu se mănâncă, adică un fel de mâncat în reprize.

Postul intermitent (intermittent fasting) este unul din cele mai puternice trenduri actuale în materie de alimentație. 

Există mai multe versiuni populare de post intermitent dar toate presupun intervale de timp în care putem mânca și altele în care putem doar bea lichide fără calorii:

  • varianta 16/8, de departe cea mai populară, presupune 8 ore în care se poate mânca și restul de 16 în care se pot consuma doar lichide (apă, ceai, cafea). Practic, asta se întâmplă când sărim peste micul dejun și mâncăm doar la prânz și seară.
  • varianta 24 h post negru, presupune una sau două zile non consecutive pe săptămână în care se pot consuma doar lichide fără calorii. Este exact ceea ce în mod tradițional era numit post negru în vinerea dinaintea Paștelui ortodox.
  • varianta 5:2, adică două zile din cele șapte ale săptămânii în care putem mânca doar foarte puțin, circa 500-600 kcal în 24h. Această variantă seamănă relativ cu zilele de post în cultura ortodoxă, în care miercurea și vinerea se mâncau doar produse vegetale.

Foto Profimedia

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies