Fostă miss Rusia, desfigurată de o operație estetică de 5.000 de euro: „Ochii mei nu se închid și nu pot să zâmbesc” VIDEO


O fostă regină a frumuseții din Rusia a fost desfigurată în urma unei proceduri chirurgicale.


Yulia Tarasevich, în vârstă de 43 de ani, s-a clasat în anul 2020 pe locul doi la concursul Mrs Russia-International. Femeia a apelat la medicul estetician pentru că voia să ascundă câteva semne ale îmbătrânirii, însă acum nu mai poate zâmbi sau închide ochii.  

Trăiește un adevărat calvar

Yulia Tarasevich a suferit o serie de intervenții chirurgicale în Krasnodar: un lifting facial, o blefaroplastie (operație la pleoape) și mini-liposucții, în urma cărora fața i s-a umflat și a început coșmarul vieții ei.

„M-am dus la medici cu o față frumoasă și sănătoasă. Am vrut doar să corectez câteva semne cauzate de îmbătrânire. Dar, din păcate, mi-am pierdut sănătatea”, a declarat rusoaica.

Mama a doi copii spune că a rămas desfigurată după liftingul facial. Iulia a fost operată de urgență, pentru a nu-și pierde vederea: “Am cicatrici care s-au format în obraji după ce s-a rupt tot țesutul. Ochii nu mi se închid și nu pot zâmbi. Nu pot să-mi ridic buza superioară și o parte a feței este imobilă. Am mers liniștită la operație, în primul rând, pentru că toate analizele mele erau în regulă. În al doilea rând, pentru că am mai avut o intervenție plastică înainte de asta, am făcut rinoplastie, și a decurs perfect, nu a fost nicio anomalie genetică.”.

Anchetă penală este în desfășurare în acest caz. Medicii care au operat-o nu-și asumă vina pentru efectele negative, spunând că rusoaica suferă de o boală autoimună numită sclerodermie, care nu a putut fi detectată la timp.

O boală autoimună imprevizibilă care afectează întregul organism

Rusoaica a cheltuit 27.000 de dolari încercând să refacă ceea ce s-a distrus în urma operațiilor, dar că va trebui să mai facă și alte intervenții. Susține că fost supusă unei proceduri care a ajutat-o ​​să-și salveze ochii de necroză.

Potrivit Comitetului de investigație rus, cei doi chirurgi sunt cercetați pentru încălcarea legilor privind „siguranța vieții și a sănătății”. 

Ce este sclerodemia?

Sclerodermia (Scleroza sistemică) este o tulburare autoimună. Aceasta înseamnă că este o afecțiune în care sistemul imunitar atacă corpul. Țesutul sănătos este distrus deoarece sistemul imunitar consideră din greșeală că este o substanță străină sau o infecție. 

Boala este de obicei observată la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, dar poate fi diagnosticată la orice vârstă. Este mai probabil ca femeile să fie diagnosticate cu această afecțiune decât bărbații. Simptomele și severitatea afecțiunii variază de la o persoană la alta în funcție de sistemele și organele implicate.

Care sunt cauzele sclerodermiei?

Factorul care determină procesele inflamatorii și fibrozante de la nivelul diferitelor țesuturi și organe în cadrul evoluției sclerodermiei este reprezentat de modificarea anumitor gene specifice, responsabile de homeostazia (buna funcționare) epiteliului alveolar, reglarea răspunsului imun și activarea fibroblastelor implicate în remodelarea matrixului celular (procese de remodelare tisulara).

Tratamentul în sclerodermie

Tratamentul pacientilor cu sclerodermie are ca scop diminuarea simptomatologiei specifice de organ si progresiei bolii prin administrarea de blocanti ai canalelor de calciu, inhibitori ai pompei de protoni, imunosupresoare si corticosteroizi. Antibioticele sunt administrate in cazul suprapopularii bacteriene intestinale si pot ameliora simptomele de malabsorbtie.

Captură video

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este bine să nu consumăm carne atunci când avem febră. Sfatul medicului
Tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu cancer de colon. Screeningul bine făcut...
Cum apare anemia și care sunt principalele cauze. Cele mai multe boli cronice evoluează...
”Putem să nu mâncăm nimic 40 de zile”. Mihaela Bilic: ”Cu cât mâncăm mai...
Zgomotele auzite doar într-o singură ureche pot masca extrem de multe diagnostice....
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 14 aprilie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies