Fructul-medicament extrem de bogat în antioxidanți. Consumat zilnic ajută sistemul imunitar și scade colesterolul


Soiul de mere Red Love, creat de cercetătorii elvețieni, a devenit unul dintre cele mai cautate soiuri de mere din întreaga lume. Este considerat un fruct medicament deoarece  conține de 20 de ori mai mulți anitoxindanți decât un măr obișnuit.


Mărul Red Love a început să fie din ce în ce mai cunoscut și apreciat și în România. Secționat, mărul seamănă cu o inimă, iar de aici și numele soiului.

Mere Red Love, beneficii

Merele Red Love au numeroase beneficii, iar acest soi a fost dezvoltat după 20 de ani de cercetări. Specialiștii susțin că acest măr este rezultatul unei încrucișări a merișoarelor roșii, greu de consumat, și a unui soi de mere dulci. Astfel, mărul are un gust acrișor, fapt pentru care dăunătorii nu sunt atrași de el. În consecință, acest soi nu are nevoie de pesticide.

Are un gust acrișor, de fructe de pădure

Unn puternic antioxidant se găsește în strugurii roșii, în fructele de pădure și în acest soi de mere. Resveratrolul este un antioxidant natural, încetinește îmbătrânirea, protejează sistemul cardiovascular și scade colesterolul LDL, factorul principal în ateroscleroză.

Calitățile sale deosebite au făcut că nutriționiștii să îl prescrie pacienților. "La exterior seamănă cu un mar roșu banal, însă surpriza este la interior: în secțiune culoarea lui Red Love este roșu-grena și are aspectul unei inimi - de unde și numele. Ce înseamnă asta din punct de vedere nutritiv? Un conținut de antioxidanți (în principal anthocianati similari cu cei din struguri roșii sau fructele de pădure) de 10-25 ori mai mare decât în merele clasice. Prezenta acestor fitonutrienti benefici îi conferă un efect antioxidant și antiinflamator similar cu cel al suplimentelor alimentare, deci Red Love este mai mult decât un mar, este un aliment funcțional", afirma nutriționistul Mihaela Bilic. 

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de sănătoase sunt gustările între mese. Medic Mihaela Bilic: „Suntem programați...
Ce să faci cu ouăle fierte rămase de la Paște. Modul de preparare face diferența...
Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne...
Cum ne putem proteja ficatul de sărbători, când suntem tentați să facem excese....
Mit sau adevăr - se îngrașă părul și mai repede dacă îl spălăm frecvent?...
Trucul pentru grătarul perfect. Doctor Mihaela Bilic: „Cea mai bună e ceafa la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies