Gata cu testarea virginității și reconstrucția himenului! Medicii din UK ar putea ajunge la închisoare


Multe familii își obligă fetele să meargă la doctor, înainte de logodnă, să vadă dacă mai sunt virgine. Cele care pică testul devin o rușine. Onoarea familiei se repară prin reconstrucția himenului.


Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă: testarea virginității încalcă drepturile omului. OMS a afirmat că testele de virginitate se fac în 20 de ţări. 

Marea Britanie interzice operaţia de refacere a himenului, cât şi testarea virginităţii

Guvernul britanic are în vedere interzicerea operaţiei de refacere a himenului şi testele de virginitate, pe fondul constrângerilor la care sunt supuse femeile şi fetele din anumite comunităţi.

Guvernul a promis la sfârşitul anului trecut să „introducă în legislaţie interizcerea himenoplastiei cu prima ocazie”. Acum a inclus amendamente în proiectul de lege privind sănătatea şi îngrijirea, care ar incrimina „convingerea” unei persoane să îşi facă operaţia şi ar putea fi pedepsită cu până la cinci ani de închisoare. Ar putea fi infracţiune şi realizarea procedurii peste hotare. 

Ce este himenoplastia

Himenul este o membrană subţire, constituită din ţesut elastic şi fibros, ce acoperă parţial deschiderea vaginului (introitul vaginal).

Himenoplastia, refacerea virginității, este o intervenție chirurgicală care constă în suturarea resturilor membranei himenale, cu scopul închiderii parțiale a orificiului vaginal.

Himenoplastia reprezintă operația de refacere temporară a himenului rupt și îl readuce la starea lui inițială, acesta fiind semnul virginității.

Există mai mulți factori ce pot duce la ruperea himenului, în afara de contactul sexual, cum ar fi: mersul pe bicicleta, echitatie, exercitii fizice, folosirea tampoanelor interne.Unele femei se nasc fără această membrană.

Refacerea himenului nu are un beneficiu medical, ci un beneficiu estetic si psihologic. Absența himenului nu este în mod automat un semn al contactului sexual.În cazul unui himen foarte elastic, acesta nu se rupe, chiar la mai multe contacte sexuale. Au fost relatate în literatura de specialitate sarcini la femei cu himenul intact.

Motivele pentru care o femeie recurge la operația de himen sunt diferite, însă în principal are loc din considerente religioase sau culturale.

Himenoplastia costă în clinicile din Marea Britanie în jur de 3.000 de lire sterline, iar în România aproximativ 2.000 de euro. Practica himenoplastiei apare în culturi conservatoare pentru care virginitatea are o mare însemnătate.

Foto shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies