Hugh Jackman, suspect de cancer a șaptea oară. Starul din Wolverine: Am făcut două biopsii, aștept rezultatele - VIDEO


Hugh Jackman trece prin clipe groaznice! Starul din Wolverine a dezvăluit pe rețelele de socializare că a fost supus unor noi biopsii pentru a afla dacă are din nou cancer.


Actorul în vârstă de 54 de ani a mai fost diagnosticat de șase ori cu cancer de piele.

În mesajul video actorul australian a dezvăluit că este supus mai multor teste pentru cancer de piele, el îndemnându-i pe oameni să își facă controale de rutină și să se protejeze de soare.

Cu un bandaj pe nas, Hugh Jackman spune: ”Tocmai mi-au făcut două biopsii. Am fost la doctorul meu, dr. Iron, care este minunat. În două, trei zile aflu rezultatul și vi-l spun. Vă reamintesc însă că acest carcinom bazocelular este cel mai puțin periculos cancer. Medicul meu a observat observat lucruri mici care ar putea fi sau nu carcinoame cu celule bazale”.

Hugh Jackman mărturisește că speră ca experiența prin care trece să le amintească oamenilor să se protejeze de soare: „Vă rog să nu uitați de protecția solară! Pur și simplu nu merită să riscați, indiferent cât de mult v-ați dori un bronz. Credeți-mă!”

Hugh Jackman este de părere că acum plătește prețul orelor de stat în soare în urmă cu 25 de ani, fără protecție SPF.

Ce este carcinomul bazocelular

Carcinomul bazocelular sau CBC e cea mai comună formă de cancer de piele. Carcinomul bazocelular este o tumoră cutanată malignă cu invazie locală.Acest tip de cancer cutanat creşte în dimensiuni și se răspândeşte local cu afectarea structurilor din zonă.

Carcinomul bazocelular (CBC) este cea mai frecventă for­mă de cancer cutanat, provenind din celulele bazale ale epidermului şi anexelor tegumentare.

Tumorile au o evoluţie lentă, malignitate redusă, metastazare rară, dar există şi forme extrem de recidivante. Principalul simptom al carcinomului bazocelular este apariţia lentă a unei formaţiuni tumorale care nu se vindecă, de obicei nedureroasă, care sângerează după traumatizare.

Pacienţii cu istoric de CBC tra­tat prezintă un risc crescut de a dezvolta o nouă tumoră cutanată. Tratamentul de elecţie este excizia chirurgicală, în cazurile inoperabile sau recidivate fiind folosită radioterapia. 

Captură video

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies