Ioana Ginghină: „Iar sunt la dieta cu pepene! Timp de 10 zile mănânc doar pepene roșu"


De 4 ani, Ioana Ginghină reușește să-și mențină o siluetă zveltă. Secretul: disciplină culinară și cât mai puține excese. Actrița nu mai mănâncă după ora 18:00 și evită zahărul și făinoasele.


În fiecare vară, vedeta urmează și un regim cu pepene. Dieta cu pepene roșu este de fapt ușor de urmat, iar efectele sunt garantate, după spusele vedetei, care de ani de zile urmează cura cu pepene. În cinci zile de regim se pot pierde între 3-5 kilograme.

Ioana Ginghină nu dorește să mai slăbească, ci să se detoxifieze și să scape de celulită: "De ani de zile țin în fiecare vară cura cu pepene. Eu nu o mai țin să slăbesc ci pentru o detoxifiere, pentru un drenaj și pentru a mai scăpa de celulită. Nu aveți idee cum arată pielea, tenul după minim trei zile de cură.Mii de fete mi s-au alăturat de-a lungul timpului și avem chiar un grup pe Facebook unde ne susținem și ne încurajăm".

Bruneta a scris pe blogul ei care sunt pași de urmat într-un astfel de regim:

"Pepenele este vedeta verii, este fructul meu preferat. Aș putea manca pepene fară răsuflare, de aceea când vine vara, nu ezit să țin o cura de 5-10 zile în care mănânc doar pepene.

Desi pare drastica, dieta cu pepene roșu este de fapt ușor de urmat, iar efectele sunt garantate. Pentru că o felie de pepene are doar 30 de calorii, care bineînțeles se digera foarte ușor, poți manca cât pepene vrei. Ideea e să nu mai combini cu nimic, nimic, nimic, nici macar cu pepene galben.

Mai jos vă voi recomanda o cura pe care să o țineți după cura de detoxofiere cu pepene, o dieta de revenire în care veți mai pierde câteva kilograme. Depinde de tine cate zile vrei să tii cura cu pepene, recomand minim 5, în care veți pierde intre 3-5 kg.

Apoi vă mai recomand să continuați cu pepene doar la cina şi în rest:

Mic dejun: un bol de cereale integrale cu lapte vegetal sau iaurt până la 3% grăsime

Gustare: o felie de pepene roșu

Prânz: friptura de peste, pui sau vita la grătar sau cuptor cu garnitura de salata asortata. Asezonează salata cu o lingura de ulei de măsline, care ajuta foarte mult digestia.

Aceasta a doua etapa trebuie ținută tot atâtea zile cât şi prima. Adică daca ai ținut 5 zile de pepene, atunci tot 5 zile vei tine şi a doua etapa.

Pepenele roșu- proprietăți

Pentru că să știi ce investiție cu vitamine faci pentru corpul tău, iți scriu şi câteva lucruri miraculoase despre acest fruct. Fiecare 100 de grame din acest fruct al îngerilor conţine 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.

În afară de aceste beneficii nutriţionale incontestabile, cercetările realizate în ultima decadă au scos la iveală numeroase efecte benefice ale consumului de pepene roşu asupra sănătăţii.

Astfel, conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi (licopenul) din pepene face din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.

De asemenea, pepenele roşu conţine citrulină, care se găseşte îndeosebi în coajă, aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp."

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies