Medicament pentru diabet folosit de cei care vor să piardă în greutate! Cât se slăbește cu Ozempic?


Un antidiabetic injectabil face furori în rândul celor care vor să slăbească. Medicamentul Ozempic este o soluţie injectabilă creată pentru a fi folosită în diabetul de tip 2, fiind eficient în reglarea glicemiei, având ca substanţă activă semaglutida. 


Tratamentul ajută şi în scăderea în greutate, fapt confirmat de studiile de specialitate, însă are contraindicații și efecte adverse foarte neplăcute: greaţă, vărsături, tulburări digestive și chiar cancer.

Ozempic, indicat în tratamentul diabetului

Ozempic este un medicament indicat pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 2 insuficient controlat, ca tratament adjuvant la dietă și exerciții fizice.

Este o soluție injectabilă, care se administrează subcutanată: se injectează subcutanat, la nivelul abdomenului, coapselor sau în partea superioară a brațelor. Acest produs injectabil este, de fapt, indicat pentru "tratamentul diabetului de tip 2 insuficient controlat" la adulţi, precizează laboratorul Novo Nordisk, care îl comercializează în Franţa din 2019.

Semaglutida, ingredientul său activ, acţionează ataşându-se de receptorii unui hormon care are rol în controlul glicemiei şi stimulează eliberarea de insulină atunci când nivelul de glucoză din sânge este ridicat.

Cât se slăbește cu Ozempic

De asemenea, încetineşte golirea stomacului, reducând astfel pofta de mâncare şi conducând la pierderi semnificative în greutate, în jur de 10% într-un an.

Injecțiile cu Ozempic sunt periculoase

Ozempic are efecte secundare grave, iar medicii sunt extrem de îngrijorați. Medicamentul Ozempic ar trebui folosit doar cu prescripția medicului

Pe lângă greaţă, există şi riscuri mai rare, dar mai grave, precum pancreatită acută, care poate apărea chiar şi la doze mici, tulburări biliare, cazuri rare de constipaţie severă care poate duce la obstrucţie intestinală. Un tratament de câțiva ani cu medicamentul Ozempic poate duce la cancer tiroidian.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies