Meniu de campion! Ce mănâncă David Popovici în fiecare dimineață la 4.30: "La mine funcționează!"


David Popovici este deja campion în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de Natație din Budapesta și țintește un nou aur la 100 m.


Cum era de așteptat, sportivul are un stil de viață draconic cu antrenamente regulate și regim alimentar bine pus la punct.

Dieta campionului mondial la natație David Popovici

David Popovici a dezvăluit ce sacrificii presupune sportul de performanță. Campionul român în vârstă de 17 ani lucrează cu un psiholog, iar mama sa a făcut cursuri anti-doping pentru a-l feri pe fiul ei de vreun medicament interzis.

Ce mănâncă David Popovici în fiecare dimineaţă

Sportivul legitimat la CS Dinamo își începe ziua la ora 04:30 pentru a putea lua prima masă înainte cu două ore de antrenament.

Părinții lui David Popovici au grijă să se trezească devreme pentru ca mâncarea să fie gata la ora potrivită. Aceștia îi duc micul dejun la pat pentru a se asigură că David mănâncă înainte cu două ore de a intra în sala de forță.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine…Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00„, a povestit David Popovici, potrivit Şcoala9.ro.

Campionul mondial mănâncă dimineața un iaurt mare, cu banane, miere și fulgi de ovăz. Gustările de care se bucură David au conținut de migdale, curmale și alte semințe.

După un antrenament istovitor, David bea un shake dintr-o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Campionul nu consumă pâine albă, iar alimentația de tip fast-food și mâncarea cu un conținut ridicat de grăsimi sau ulei nu se regăsesc în dieta sa.

Foto Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies