Motivele pentru care crește colesterolul. Nu e vorba doar de consumul de grăsimi


 
Când vorbim despre sănătate, ne gândim aproape întotdeauna la aspecte legate de greutate sau de tipul de corp pe care îl are o persoană; cu toate acestea, există indicatori care ar trebui considerați mult mai importanți. Așa că acum vă împărtășim motivele pentru care colesterolul crește și vă afectează sănătatea.


Potrivit experților, colesterolul ridicat apare atunci când este mai mare de 200 mg/dL; cel mai important lucru este să distingem proporția fiecăruia dintre ei în ceea ce privește cantitatea de "colesterol rău".

Pe lângă consumul excesiv de zahăr, alcool și grăsimi trans, există și alte situații care pot modifica markerii de colesterol și care pot afecta ceea ce se întâmplă în interiorul corpului. Acest lucru se întâmplă în mare parte pentru că alimentele au un impact asupra ficatului.

Care sunt motivele pentru colesterolul ridicat, în afară de alimente?

Medicamente: Unele tratamente afectează adesea funcționarea ficatului, deci afectează anumite funcții care încep să crească colesterolul.

Genetică: Există ceva numit hipercolesterolemie familială, care este o afecțiune în care oamenii pot fi expuși la risc din cauza moștenirii din generație în generație.

Fumatul: Fumatul afectează metabolismul lipidic, ceea ce scade colesterolul bun din organism.

Sedentarismul: Faptul că nu ai o rutină de exerciții fizice corespunzătoare determină creșterea acestor indicatori, deoarece practicarea unei activități scade trigliceridele și grăsimea abdominală.

Stresul: Hormonul cortizol este capabil să determine organismul să înceapă să prezinte probleme legate de colesterolul din plasmă.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies