Orașul care nu te primește dacă nu ți-ai scos apendicele. Motivul este pertinent - VIDEO


Într-o localitate, cei care vor să devină rezidenți sunt obligați să se supună unei intervenții chirurgicale, chiar dacă nu au probleme medicale. Mai exact, cei care își doresc să se mute aici trebuie să își scoată apendicele.


Se întâmplă în tărâmul înghețat din Antartica. Orice rezident care dorește să locuiască în orașul Villa Las Estrellas din Antartica trebuie să se supună legilor locului. Care, uneori nu sunt deloc plăcute. Apendicectomia este o condiție pentru oricine, inclusiv copii, ca să locuiască în Villas Las Estrellas, una din cele două așezări de pe continentul înghețat.

Motivul

Poate părea ciudat, dar scoaterea apendicelui este o măsură de precauţie necesară pentru cei aproximativ 100 de locuitori, fiindcă cel mai apropiat spital se află la 1.000 de kilometri distanţă, iar în zonă se află puţini doctori, nenumărându-se printre ei și chirurgi specializaţi.

Asistența sanitară limitată este un motiv de descurajare și a sarcinilor în timpul șederii.

Cum e viața în "Orașul Stelelor"

Orașuș adăpostește aproximativ 100 de locuitori, majoritatea oameni de ştiinţă şi membri ai marinei şi aviaţiei militare chiliene. Cei care rămân aici pentru o perioadă mai îndelungată de timp se mută, de obicei, împreună cu familiile lor. 

Mica așezare are o școală, o poștă și o bancă. Însă, cel mai greu de îndurat rămân temperaturile, care pot atinge și minus 75 de grade Celsius. Localitatea este mai populată vara, când temperatura este mai bună, de aproximativ 2 grade.

Ce este apendicele

Apendicele este o deviere a intestinului gros, situată în partea dreaptă a abdomenului. Este situat în apropiere de intersecţia dintre intestinul gros şi cel subţire şi are forma unui tub cu lungime de până la 10 centimetri. Prezenţa apendicelui în corp este simţită atunci când se inflamează, apendicita fiind frecventă în special la copii şi tineri. Apendicita apare atunci când apendicele este blocat cu materii fecale sau resturi alimentare. În majoritatea cazurilor, inflamarea apendicelui impune extirparea lui, intervenţia chirurgicală fiind considerată una de rutină.

Apendicele este cunoscut pentru predispoziția să de a se inflama sau rupe și este privit că un organ fară funcții utile pentru organism în zilele noastre, însă noi cercetări susțin că ar putea avea un scop important pentru sănătatea organismului, acela de a proteja bacteriile benefice care trăiesc la nivelul intestinului.

Ce este apendicectomia

Operația de apendicită sau apendicectomia reprezintă îndepărtarea pe cale chirurgicală a apendicelui. Această intervenție este frecvent practicată în cazul apendicitei - inflamația apendicelui. În acest context se apelează la apendicectomie pentru a evita apariția unor complicații severe, precum abcesul abdominal sau peritonita, complicații care pot apărea în evoluția bolii și pot duce la deces în lipsa unui tratament precoce. Apendicita poate duce la perforație și sepsis, acesta din urmă asociindu-se unui risc crescut de deces. 

Foto shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Mâncarea care ne face mai deștepți. Lista alimentelor benefice pentru creier
Cum poți slăbi câteva kilograme în doar două săptămâni. Alimentul care trebuie...
Lista alimentelor bogate în fier care nu trebuie să lipsească din dieta noastră
Cum reglăm rezistența la insulină. Tesutul gras se depune pe organele vitale: inimă,...
Cât de importante sunt omega 3 și omega 6 pentru alimentați și motivul pentru...
Românii mor prin infarct sau AVC la vârste tot mai mici. În țara noastră există...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies