Ridicarea de pe scaun de 15 ori pe zi ajută la menținerea tonusului masei musculare


 
Un studiu recent al Universității din Toronto, Canada, a aprofundat aceste cercetări și a constatat că ridicarea de pe scaun pentru mici activități la fiecare 30 de minute ajută la păstrarea masei musculare, chiar și în timpul digestiei.


"Acest lucru este esențial pentru a ne asigura că organismul are o cantitate și o calitate adecvată de mușchi", a explicat Daniel Moore, unul dintre autorii studiului, la prezentarea rezultatelor, potrivit Men's Health.

Ridicarea de pe scaun în timpul digestiei ajută la menținerea masei musculare

Potrivit datelor publicate în Journal of Applied Physiology, scurta plimbare de 120 de secunde sau 15 ghemuiri "la intensitate moderată" (doar ridicați-vă și așezați-vă la loc) declanșează utilizarea aminoacizilor din alimente pentru a genera blocurile de aminoacizi care ajută la repararea sau înlocuirea proteinelor deteriorate sau vechi.

Pentru unele persoane, această recomandare poate fi complicat pentru că după masă, circulația sângelui se concentrează în stomac pentru procesul digestiv și apare o senzație de somnolență.

Cu toate acestea, oamenii de știință încurajează depășirea acestei somnolențe și simpla plimbare timp de două minute va activa procesele pozitive pentru mușchi și pentru nivelul de zahăr din sânge.

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies