Terapii pe care nu ar trebui să le facă pacienţii care se recuperează post-Covid-19 


Foarte multe persoane rămân cu schele după infecţia cu coronavirus. Medicii trag un semnal de alarmă şi atenţionează pacienţii care se recuperează post-Covid-19 să nu facă anumite terapii imediat după infecţie. 


Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, a comentat cazul morţii cântăreţului Petrică Mîţu Stoian, care a mers la o clinică particulară pentru a urma o terapie hiperbară post-Covid-19 cu oxigen pentru recuperare după ce a avut boala. 

„Orice persoană care se prezintă la spital şi moare în 24 de ore este absolut obligatoriu ca autopsia să se facă la Institutul de Medicină Legală pentru a evidenția cu exactitate cauzele pentru a face teste toxicologice şi alte analize pe care noi în spitale nu le facem", recomandă medicul Beatrice Mahler.

Cu ce sechele rămân persoanele care au avut Covid-19 

Medicul atrage atenţia că persoanele care au trecut prin boală au nevoie de o perioadă de recuperare pentru că "rămân cu sechele pulmonare şi au nevoie de o recuperare treptată a funcției pulmonare".

„Trebuie să ne imaginăm cu toții că un plămân care are aspect de burete. Când trece prin COVID se transformă într-un plămân cu aspect de fagure de miere, cu aspect rigid, un plămân care nu suportă presiuni importante, un plămân care trebuie reobișnuit să respire şi reobișnuit cu eforturi", spune medicul Beatrice Mahler.

De asemenea, Beatrice Mahler a explicat că în urma infecţiei cu coronavirus poate apărea o complicaţie foarte periculoasă, despre care se vorbeşte foarte puţin, şi anume trombembolism pulmonar.

„Post-COVID mai există o complicație care din păcate este prezentă şi se vorbeşte foarte puţin şi anume riscul trombembolism pulmonar. Avem o boală a vaselor, o boală care este prezentă în COVID şi care duce la coagularea sângelui în vase, care nu apare în timpul internării. Poate să apară şi la câteva zile după externare şi se manifestă printr-o scădere bruscă a oxigenului, prin expectorație cu sânge, prin stare generală alterată. Din păcate, la o parte din aceşti pacienți, dacă tromboza este importantă pe vasele de sânge pacientul nu ajunge să beneficieze de tratament şi decedează", a explicat medicul Beatrice Mahler la Antena 3. 

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies