Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de 10 ori într-o zi. Cum a fost posibil 


A fost demarată o anchetă de amploare în Noua Zeelandă după ce s-a descoperit că un bărbat s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 de 10 ori într-o zi. 


Potrivit primelor cercetări, se pare că bărbatul s-ar fi imunizat anti-COVID-19 în numele altor persoane. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii sunt foarte îngrijoraţi în ceea ce priveşte această situaţie şi au dat asigurări că vor ancheta minuţios acest caz. 

"Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile de profil", a declarat managerul programului naţional de vaccinare şi imunizare anti-COVID-19, Astrid Koornneef. 

"A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează", a precizat Koornneef.

Se pare că în Noua Zeelandă, cetăţenii nu trebuie să prezinte un act de identitate la momentul vaccinării. Potrivit datelor, în prezent aproximativ 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt vaccinaţi cu schema completă, notează DPA, citată de Agerpres.

La o populaţie de circa 5 milioane de locuitor, Noua Zeelandă a înregistrat aproximativ 12.500 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 46 de decese de la debutul pandemiei.

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies