Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de 10 ori într-o zi. Cum a fost posibil 


A fost demarată o anchetă de amploare în Noua Zeelandă după ce s-a descoperit că un bărbat s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 de 10 ori într-o zi. 


Potrivit primelor cercetări, se pare că bărbatul s-ar fi imunizat anti-COVID-19 în numele altor persoane. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii sunt foarte îngrijoraţi în ceea ce priveşte această situaţie şi au dat asigurări că vor ancheta minuţios acest caz. 

"Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile de profil", a declarat managerul programului naţional de vaccinare şi imunizare anti-COVID-19, Astrid Koornneef. 

"A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează", a precizat Koornneef.

Se pare că în Noua Zeelandă, cetăţenii nu trebuie să prezinte un act de identitate la momentul vaccinării. Potrivit datelor, în prezent aproximativ 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt vaccinaţi cu schema completă, notează DPA, citată de Agerpres.

La o populaţie de circa 5 milioane de locuitor, Noua Zeelandă a înregistrat aproximativ 12.500 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 46 de decese de la debutul pandemiei.

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum funcționează PET CT, cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic
Cum să fac să fiu mai fericit? Psihologii spun că este o întrebare greșită
Vaccinarea anti-pneumococică și rolul ei esențial în lupta cu boala COVID-19
Cum rezolvăm petele pigmentare? Ce spune dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog
Ce este chirurgia orală într-o singură etapă și ce beneficii are
Malnutriția înseamnă și mâncare de proastă calitate. Ce efecte negative are...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies