Un medic român avertizează: „Probabil că o să ne vaccinăm a patra oară”


Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală, face previziuni sumbre în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Specialistul este de părere ca problemele din sistemul medical românesc vor duce la un dezatru, iar virusul se va răspândi în continuare fără un compartament asumat și fără respectarea măsurilor de protecție


Medicul atrage atenția ca riscul de transmitere a tulpinii Delta este unul foarte mare, indiferent de numărul de doze de vaccin administrate. Avantajul imunizării rămâne însă unul foarte mare, deoarece ne ferește de formele severe ale bolii și, implicit, de riscurile de deces în cazul infectării. Medicul Imbri atrage atenția că exista probabilitatea administrării chiar și a unei a patra doze de vaccin pentru creșterea protecției. 

„Contează că datorită modului nostru de a ne comporta și faptul că ne-am obișnuit cu Delta, (…) ne-am obișnuit cu numărul de morți, ne-am obișnuit cu faptul că există această tulpină și, ca atare, vom continua să circulăm, așa cum circulăm, vor veni sărbătorile de iarnă, când chiar dacă nu va fi așa o spectaculoasă mișcare browniană tot ne vom relaxa în continuare, că am obosit de atât stres, și atunci sigur că se va transmite în continuare această variantă și tot timpul ne vom îmbolnăvi.

De ce? Pentru că eu în momentul de față cunosc cazuri, colegi de-ai mei, care sunt la a treia îmbolnăvire. Nu mai contează că ești vaccinat de trei ori, probabil că o să ne vaccinăm a patra oară ș.a.m.d. Vaccinul te scapă de spital, te scapă să ajungi cumva în stare gravă. În rest, vedeți că se ia indiferent dacă ai trecut prin boală, indiferent dacă ai trecut prin boală și te-ai vaccinat, virusul se ia dacă nu respecți elementarul gest pe care trebuie să îl faci, să pui masca și să nu te îmbulzești sau să nu te apropii foarte mult de ceilalți”, a explicat medicul, la B1TV.

"O să vină val după val"

De asemenea, medicul Emilian Imbri susține că numărul infectărilor va crește în continuare din cauza lipsei de informații medicale în rândul populației, dar și a igienei precare. Mai mult, specialistul este de părere că România va mai fi lovită de trei valuri ale pandemiei. 

„Cine să impună în momentul de față niște chestii mai aspre sau niște măsuri? Cine are timp de așa ceva? Vedeți că sunt foarte ocupați cei care ar trebui să încerce, și apoi scade foarte mult popularitatea, imaginați-vă puțin cum adică să faci ceva ca alte țări? Noi suntem noi, întotdeauna am fost noi.

De asta vă spun că suntem într-un mare impas. Am scăpat totul din mână și încet-încet lipsa de cunoștințe medicale, lipsa de cunoștințe elementare de igienă, de sănătate publică ș.a.m.d. vor duce la un dezastru. (…) Deja Germania vorbește foarte clar și evident de valul 5, dar noi nu suntem în stare să îl terminăm pe acesta, valul 4. O să vină val după val”.

Sursa foto: capital.ro 

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies