Vinul îngrașă! Cât poți bea pentru a rămâne sănătos și care are cele mai mari beneficii


Un studiu recent a demonstrat faptul că două pahare de vin sunt destule pentru a atinge limita necesară de zahăr pe o zi de către un adult. 


Zahăr, mai mult decât o gogoașă glazurată

Analiza a peste 30 de sticle de vin a relevat faptul că două pahare de alcool ar putea fi suficiente pentru a atinge limita zilnică recomandată de zahăr pentru adulți, scrie BBC. Cercetările realizate de Alcohol Health Alliance UK au descoperit că unele sticle aveau până la 59 g de zahăr, mai mult decât o gogoașă glazurată.

Vinul nu are etichetă cu valorile nutriționale

Conținutul de calorii a fost afișat doar pe o cincime din sticlele analizate de laborator. Organizatorii experimentului fac apel la schimbare, pentru a informa mai bine băutorii de vin despre câte calorii și cât zahăr consumă.

De asemenea, s-a constatat că vinurile mai puţin tari se numără printre cele care conţin cel mai mult zahăr, ceea ce înseamnă că acestea nu reprezintă neapărat o alegere sănătoasă, în ciuda conţinutului lor mai mic de alcool.

NHS recomandă ca adulţii să consume maximum 30g de "zaharuri libere" pe zi, ceea ce include zahărul din sucurile de fructe şi din smoothie-uri sau zahărul adăugat în alimente sau băuturi.

Pinot noir, vinul cu cele mai mari beneficii pentru sănătate

Studii recente spun că „Pinot noir” poate fi cel mai bun pentru sănătate, mulțumită faptului că acesta conține mai mult resveratrol decât alte soiuri.

Resveratrolul poate preveni afecțiunile vaselor de sânge, reduce colesterolul de joasă densitate (LDL, colesterolul „rău”) și preveni cheagurile de sânge. Resveratrolul este un fungicid natural aflat în pielițele strugurilor și care le ferește de mucegai; nivelurile de resveratrol sunt mai mari în soiurile de struguri cu pielițe subțiri, cum este pinot noir, deoarece acestea sunt mai vulnerabile la mucegai.

Un consum mic spre mediu de vin poate reduce riscul de apariție a demenței la vârste mai avansate datorită conținutului de antioxidanți. Vinul roșu a fost asociat și cu o sănătate mai bună a tractului digestiv.

Aceia care beau vin roșu au o diversitate îmbunătățită a microbiomului intestinal în comparație cu băutorii de alte vinuri.

Vinul roșu te păzește de coronavirus

O nouă cercetare a ajuns la concluzia că vinul roșu este o pavăză bună în fața lui Covid-19. Experții cred că efectul benefic se datorează polifenolului conținut de vin, care inhibă efectul virusurilor care cauzează gripa și alte infecții ale tractului respirator.

Foto shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies