10 alimente foarte importante in dieta fiecărei femei


Alimentația este, fără îndoială, baza pentru îngrijirea frumuseții și sănătății tuturor oamenilor, dar, în mod specific, există 10 alimente care sunt aproape obligatorii în dieta fiecărei femei.


 

Acest lucru se datorează marilor beneficii pe care le conține fiecare dintre ele, care ajută enorm organismul feminin, atât la nivel intern, cât și extern. Așadar, dacă doriți să vă mențineți sănătatea si, în același timp, să aveți grijă de piele, de păr și nu numai, nu ezitați să integrați în dieta voastră zilnică fiecare dintre alimentele pe care vi le vom împărtăși.

Iaurt

Un aliment excelent pentru micul dejun, deoarece este o sursă mare de proteine, zinc, calciu, vitaminele B6 și B12. Reglează digestia și îngrijirea oaselor. De asemenea, ajută la îngrijirea pielii, făcând-o să arate mai tânără și mai sănătoasă.

Fulgi de ovăz

Acest aliment bogat în fibre este ideal pentru a evita problemele digestive, cum ar fi constipația, și ajută foarte mult la reducerea riscului de diabet de tip 2. De asemenea, utilizarea sa în scopuri "estetice", cum ar fi măștile de față, este foarte utilă pentru îngrijirea pielii.

Cereale integrale

Se găsesc de obicei în pâinea integrală, cu un conținut ridicat de fibre și, ca și în fulgii de ovăz, sunt foarte utile pentru sănătatea intestinală. Acestea facilitează digestia, previn tranzitul lent, ameliorează inflamațiile intestinale și abdominale, gastrita și colita.

Avocado

Unul dintre cele mai importante alimente pe care orice femeie ar trebui să le mănânce. Compușii și grăsimile sale bune ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, este bogat în acid folic și vitamina E, care ajută la îngrijirea pielii și a părului nostru. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, antioxidanții săi ajută la întârzierea îmbătrânirii.

Smochine

Nivelurile sale ridicate de potasiu și calciu reduc tensiunea arterială și ajută la îngrijirea oaselor și a dinților. Este, de asemenea, foarte benefic pentru sănătatea sângelui, a sistemului nervos și a mușchilor.

Mar

Un superaliment cu un conținut ridicat de vitamina C și o sursă de fibre insolubile. Pe lângă faptul că protejează intestinul și sistemul nostru imunitar, ajută la menținerea pielii frumoase și sănătoase.

Nuci și migdale

Aceste semințe bogate în proteine sunt, de asemenea, bogate în fibre și omega-3 care ajută la scăderea nivelului de colesterol, îmbunătățesc funcționarea cognitivă, reglează somnul și sunt, de asemenea, indispensabile pentru îngrijirea frumuseții.

Banană

Ideal pentru sportive, deoarece este bogat în potasiu, ajută la prevenirea crampelor, stimulează creșterea musculară și recuperează o parte din lichidele pierdute prin transpirație.

Ouă

Un aliment bogat în proteine, inclusiv în vitaminele A, D și B2, precum și în fier și alte substanțe nutritive esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru.

Pește

Peștele gras, în special somonul, conține acizi grași foarte importanți, cum ar fi omega 3 și 6, care ajută la prevenirea bolilor de inimă și sunt, de asemenea, foarte buni pentru păr și piele. În plus, pestii sunt o sursa bogata de vitamina D, care este utilă pentru îngrijirea sistemului nostru osos.

 

vezi emisiunile doctor de bine

Ce afecțiuni pot exista atunci când copilul nu poate respira pe nas. Explicațiile...
Mâncatul în cantități mari seara, un comportament de dependență. Cum apare,...
Atero-scleroză și principalul factor care o produce. Explicațiile medicilor
De ce unii răcesc mai des și fac forme mai grave de boală? Vezi explicațiile medicului
Anomalii de orgine funcțională. Ce sunt și cum trebuie monitorizate în cazul bebelușilor
Când începe și cum se face prevenția parodontozei. Netratată, ajunge până la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies