3 motive puternice pentru a-ți spăla hainele noi înainte de a le purta pentru prima dată


Purtarea unui articol de îmbrăcăminte imediat după ce l-ai cumpărat este o idee foarte proastă, atrag atenția specialiștii. Iată 3 motive puternice pentru a vă spăla hainele noi acasă înainte de a le purta pentru prima dată.


Ați putea crede că aceste haine trec direct de la depozit la magazinele mari și nu aveți de ce să vă faceți griji, dar nu este așa. Transportul, distribuția și chiar aranjarea hainelor la punctul de vânzare ascund câteva secrete (întunecate) pe care ar trebui să le cunoașteți.

Hainele pe care le luați acasă trec prin multe mâini înainte de a ajunge la dumneavoastră, de aceea vă pot afecta sănătatea. 

De ce să-ți speli hainele noi înainte de a le purta pentru prima dată

Pentru a îndepărta reziduurile chimice. Potrivit Universității Stockholm din Suedia, hainele nou cumpărate conțin mii de substanțe chimice, multe dintre ele toxice. De exemplu, mirosul clasic de haine noi, care provine din formaldehidă și poate provoca dermatită de contact și probleme respiratorii.

A sfârși cu secreții corporale. Nu numai de la cei care au probat hainele, ci și de la cei care le-au confecționat, le-au împachetat, le-au transportat și le-au așezat pe rafturi. Potrivit doctorului Philip M. Tierno, de la Facultatea de Medicină a Universității din New York, printre noile elemente se numără secrețiile respiratorii, flora cutanată și urme de floră fecală.

Adio acarieni și bacterii. Deși nu se vede, hainele au fost expuse la umezeală, praf și la tot felul de bacterii și murdărie. Nespălarea acestora poate provoca orice, de la gastroenterită la iritații și alergii.

Foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies