5 alimente comune care cresc tensiunea arterială


Tensiunea arterială crescută poate deveni o problemă extrem de gravă, la fel ca și tensiunea arterială foarte scăzută. 

Sursă foto: Pixabay

Există anumite alimente care contribuie la creșterea tensiunii arteriale. Astfel, ele trebuie evitate de persoanele hipertensive, și consumate în cantități suficiente de persoanele hipotensive. 

Chiar dacă pot părea alimente banale, ele au un efect puternic asupra tensiunii arteriale. 

5 dintre cele mai cunoscute alimente care cresc tensiunea arterială sunt:

  1. Sarea - 
  2. Nucile - datorită conținutului crescut de vitamina B, nutrient esențial pentru echilibrarea tensiunii arteriale
  3. Cafeaua - datorită conținutului de cofeină
  4. Carnea roșie
  5. Vinul

Sursă foto: Pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies