A fost descoperită o nouă grupă de sânge. Este extrem de rară 


Oamenii de ştiinţă au descoperit că există încă o grupă de sânge, extrem de rară, pe care o au doar 43 de persoane din lume. A fost numită Sângele de aur şi a fost descoperită pentru prima oară în Australia, în anul 1961. Până în 2010 au fost descoperite 43 de persoane din întreaga lume care o au.


Această grupă de sânge este specială prin faptul că are Rh-ul nul. Cu toate acestea, cercetătorii au aflat că sângele de aur este compatibil cu orice grupă de care are particularități deosebite ale Rh-ului negativ.

Când a fost descoperită această grupă rară de sânge, oamenii de ştiinţă au crezut că embrionii nu vor avea şanse de supravieţuire. Ipoteza lor nu s-a adeverit însă. Cele 43 de persoane care au această grupă extrem de rară locuiesc în diverse colțuri ale lumii, în Brazilia, China, Japonia, Statele Unite, Irlanda. În cazul în care una dintre aceste persoane ar avea probleme de sănătate şi ar fi nevoie de o transfuzie de sânge, viaţa i-ar fi pusă în pericol din cauza birocraţiei, spun specialiştii, deoarece transportul de sânge dintr-o ţară în alte se poate realiza foarte greu. Medicii spun însă că o persoană care are această grupă poate să facă rezerve pentru propria nevoie. 

Potrivit cercetărilor făcute, se pare că celulele roșii sunt cele care creează aceste diferențe de sânge. Acestea sunt numite hemoglobină și fac transportul de oxigen și eliminarea dioxidului de carbon din organism. Aceste celule au niște proteine numite antigene, iar prezența sau absența anumitor antigene determină tipul de sânge.

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies