Alimentul banal care reduce cu până la 9% riscul de apariție a diabetului de tip 2


Diabetul de tip 2 este o problemă majoră la nivel global. 

Sursă foto: Shutterstock

Această afecțiune apare atunci când organismul dezvoltă rezistență la insulină sau pancreasul nu mai produce suficientă insulină. Insulina este hormonul care ajută la scăderea cantității de zahăr din sânge. Atunci când cancitatea de insulină este insuficientă, zahărul de acumulează în sânge, iar diabetul de tip 2, numit și diabet zaharat, se instalează în organism.

Persoanele care prezintă anumiți factori de risc sunt mai predispuse la dezvoltarea diabetului de tip 2 - greutate, lipsa activității fizice, existența istoricului familial al diabetului de tip 2 și vârsta, pentru că riscul de dezvoltare a acestei afecțiuni crește odată cu înaintarea în vârstă. 

Este esențial ca diabetul de tip 2 să fie descoperit și tratat la timp, pentru că acesta afectează cele mai importante organe, cum ar fi inima, rinichii, vasele de sânge sau ochii. 

Studiile au arătat că persoanele diagnosticate cu diabet zaharat trebuie să respecte cu strictețe anumite diete alimentare. Acestea trebuie să evite printre altele carnea grasă, alimentele procesate, sucurile din fructe sau pâinea din făină albă.

Experții au descoperit beneficiile unei categorii de alimente în prevenirea diabetului zaharat. Este vorba despre lactate. Potrivit cercetătorilor de la Harvard, citați de WebMD.com, consumul zilnic de lactate a fost asociat cu o scădere de până la 9% a riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2. Cercetarea s-a limitat la produsele lactate degresate sau cu un conținut scăzut de grăsimi. 

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies