Alimentul banal care reduce cu până la 9% riscul de apariție a diabetului de tip 2


Diabetul de tip 2 este o problemă majoră la nivel global. 

Sursă foto: Shutterstock

Această afecțiune apare atunci când organismul dezvoltă rezistență la insulină sau pancreasul nu mai produce suficientă insulină. Insulina este hormonul care ajută la scăderea cantității de zahăr din sânge. Atunci când cancitatea de insulină este insuficientă, zahărul de acumulează în sânge, iar diabetul de tip 2, numit și diabet zaharat, se instalează în organism.

Persoanele care prezintă anumiți factori de risc sunt mai predispuse la dezvoltarea diabetului de tip 2 - greutate, lipsa activității fizice, existența istoricului familial al diabetului de tip 2 și vârsta, pentru că riscul de dezvoltare a acestei afecțiuni crește odată cu înaintarea în vârstă. 

Este esențial ca diabetul de tip 2 să fie descoperit și tratat la timp, pentru că acesta afectează cele mai importante organe, cum ar fi inima, rinichii, vasele de sânge sau ochii. 

Studiile au arătat că persoanele diagnosticate cu diabet zaharat trebuie să respecte cu strictețe anumite diete alimentare. Acestea trebuie să evite printre altele carnea grasă, alimentele procesate, sucurile din fructe sau pâinea din făină albă.

Experții au descoperit beneficiile unei categorii de alimente în prevenirea diabetului zaharat. Este vorba despre lactate. Potrivit cercetătorilor de la Harvard, citați de WebMD.com, consumul zilnic de lactate a fost asociat cu o scădere de până la 9% a riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2. Cercetarea s-a limitat la produsele lactate degresate sau cu un conținut scăzut de grăsimi. 

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce este important să mâncăm puțin din toate. Explicațiile unui medic
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 19 martie 2023
România este în prima clasă de risc în privința aterosclerozei. Ce este această...
Ce se întâmplă în corp atunci când ronțăim toată ziua și nu respectăm cele...
Cum apare ficatul gras la vârstă mică. Între 7 și 9 ani e perioada cea mai periculoasă...
Cum are corpul de suferit atunci când facem foamea să slăbim și nu respectăm...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies