Alternative de hidratare pe timp de caniculă


In zilele caniculare este recomandat sa gasim cat mai multe alternative pentru a ne hidrata corect. 


 

Beți suc, cafea sau ceai. Mulți oameni cred că lichidele cu cofeină sunt deshidratante, dar acest lucru nu este adevărat dacă sunt consumate în cantități moderate. Apa este cea mai bună, dar dacă preferați alte băuturi (cum ar fi sucurile de fructe sau cafeaua sau ceaiul cu cofeină), continuați să le beți pentru a vă îndeplini cerințele zilnice de aport de lichide.Limitați consumul de cofeină.

Limitați consumul de cofeină la două până la patru cești de cafea sau ceai pe zi. Un consum mai mare poate provoca insomnie, iritabilitate, dureri de cap și alte efecte secundare. 

Consumați alimente bogate în apă. Aproximativ 20% din aportul zilnic de apă provine din alimente. Pepenele roșu, țelina, castraveții și salata verde sunt alegeri bune pentru a te ajuta să te hidratezi. Supele și ciorbele sunt, de asemenea, o modalitate bună de a contribui la aportul de lichide.

Folosiți îndulcitori fără zahăr sau aditivi de aromă. Dacă nu vă place gustul apei simple, există multe produse disponibile pentru a adăuga aromă sau dulceață unui pahar de apă de la robinet. Unele sunt disponibile sub formă de pulbere, în timp ce altele sunt comercializate sub formă lichidă.

Nu uitați să citiți ingredientele acestor produse. Unele conțin agenți de îngroșare (cum ar fi propilenglicolul) care sunt considerați controversați. Dacă preferați ceva mai natural, tăiați ingredientele naturale.

Dacă preferați ceva mai natural, tăiați câteva căpșuni, lămâi sau castraveți pe care să le lăsați să stea și să vă aromatizeze apa.

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies