Aparatul dentar transparent, folosit și de Khloe Kardashian, Justin Bieber sau Eva Longoria – vedeta anului 2022 in ortodonție


În 2022, în România, ar putea crește cu 30% cererea de aparate dentare cu aliniatori transparenți, urmand trendul confirmat de studiile mondiale care arată o multiplicare de 3 ori a acestor tratamente ortodontice revoluționare la nivelul întregii lumi. 


Categoric tratamentul ortodontic cu aparat invizibil este „vedeta” printre trendurile stomatologice ale anului 2022. Și nu este exagerat să folosesc acest termen, pentru că el este „vedetă” atât prin calitățile estetice, tehnologice și medicale, dar și prin lista de personalități publice celebre care au ales să le poarte. Khloe Kardashian, Justin Bieber, Katherine Heigle, Tom Cruise, Serenna Williams, Eva Longoria sunt parte din celebritățile care au avut tratament cu aliniatori și acum zâmbesc perfect.

Însă cel mai interesant este că nu trebuie să fii o celebritate ca să poți beneficia de tratamentul cu gutiere transparente, el este o opțiune și în România pentru cei care vor să își îmbunătățească zâmbetul utilizând dispozitive complet transparente care nu interferează cu alimentația, igiena și viața de zi cu zi”, declară dr. Denisa Zaharia.

Tratamentele de estetică dentară și cele ortodontice cu aparate transparente au fost printre cele mai accesate servicii medicale în stomatologia din România anul trecut, trend despre care dr. Denisa Zaharia spune că este justificat prin rezultate, eficiență si confortul pacientului.

Cred că segmentul apartelor dentare transparente va avea o pondere foarte mare anul care vine, iar tendința va fi să înlocuiască aparatele clasice cu bracket-uri. Aceste gutiere au apărut în jurul anilor 2000 cu o utilizare limitată, dar evoluția tehnologică a făcut ca aceste tratamente cu aliniatori să devină extrem de precise, eficiente, cu o utilizare foarte largă. Față de cele clasice, ele

- sunt complet transparente, invizibile, detașabile, pot fi îndepărtate cu ușurință atunci când mănânci și te igienizezi sau când dorești să participi la un eveniment fără să apari cu aparat dentar

- se proiectează computerizat 3D și se printează prin tehnologie 3D, astfel că pacientul poate să previzualizeze modul în care dinții lui se deplasează pas cu pas până la rezultatul final

- disconfortul este unul redus si pacientul câștigă timp prin faptul că poate merge la consult doar o data la 2-4 luni”, explică dr. Denisa Zaharia. 

Procesul de aplicare, dar și de urmărire a eficienței aparatelor cu aliniatori transparenți este unul extrem de simplu, precis și comod.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum se citeşte în mod corect termenul de valabilitate al produselor alimentare
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 15 mai 2022
Doctor de bine | Care este rolul carbohidraților în alimentație și cine sunt considerați...
Ce tratament necesită alergia la ambrozie. Picăturile de nas nu sunt o soluție
Doctor de bine | Cum le spunem adolescenților că nu este indicat să fumeze la vârste...
Legătura nebănuită dintre gustul mâncării și obezitate. Un studiu pe șoricei...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies