Avertisment dur al OMS: vom trăi din nou o pandemie similară sau chiar mai rea


Mike Ryan, Director al programului pentru urgențe sanitare din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a transmis un mesaj dur cu privire la pandemia de COVID-19.

Sursă foto: Shutterstock

Ryan, citat de Reuters, a spus că lumea se va confrunta din nou cu pandemii similare celei de COVID-19 dacă oamenii nu învață nimic din exeriența acestui an.

„Am văzut amnezia care pare să coboare asupra lumii după un eveniment traumatic, iar acest lucru este de înţeles. Dacă o vom face din nou, aşa cum am făcut după SARS, aşa cum am făcut după H5N1, aşa cum am făcut după pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm realităţile a ceea ce patogeni noi şi periculoşi pot face civilizaţiei noastre, atunci este probabil că vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre”, este avertismentul transmis de oficialul OMS.

Mike Ryan a adresat un mesaj dur și țărilor dezvoltate despre care a spus că au tratat sistemele de sănătate precum „companiile aeriene low-cost”.

„Acum plătim un preţ pentru aceasta, neavând acea capacitate suplimentară în sistem – considerând sănătatea ca pe un centru de costuri, considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, ca trăgând înapoi economia, şi trebuie să regândim ce înseamnă aceasta”, a transmis Mike Ryan.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies