Avertizare îngrijorătoare: Noi variante de coronavirus ar putea să apară la iarnă. Purtarea măștii ar putea redeveni necesară


Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) anunță că în această iarnă ne putem confrunta cu noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2. Noul val de COVID-19 coincide cu revenirea din concedii, cu redeschiderea şcolilor şi scăderea temperaturilor.


Totuși, vaccinurile existente pe piaţă ar trebui să protejeze în continuare populaţiile împotriva formelor grave de COVID-19. Uniunea Europeană se pregăteşte să lanseze o campanie de vaccinare cu doze booster înaintea unui val anticipat de noi infectări până la sfârşitul acestui an.

Vaccinuri adaptate OMICRON

EMA a aprobat joi vaccinurile adaptate de Pfizer-BioNTech şi Moderna care vizează subvarianta Omicron BA.1 şi tulpina originală a noului coronavirus.

Un nou vaccin Pfizer, care ţinteşte subvariantele deosebit de contagioase de Omicron BA.4 şi BA.5, apărute în ultimele luni şi care au devenit dominante la nivel mondial, ar urma să fie autorizat de EMA la jumătatea lunii septembrie. Un vaccin similar dezvoltat de Moderna se află la rândul său în pregătire.nAceste vaccinuri adaptate pentru a combate Omicron vor fi în mare parte rezervate persoanelor vulnerabile, precum vârstnicii, femeile însărcinate şi angajaţii din sectorul sănătăţii.

Purtarea măștii ar putea redeveni necesară

Comisia Europeană a avertizat asupra posibilităţii reintroducerii unor măsuri menite să încetinească răspândirea COVID-19, inclusiv purtarea măştii şi limitarea reuniunilor, insistând pe importanța vaccinării pentru a ţine pandemia sub control.

Gripa, o posibilă provocare în plus față de COVID-19

Autoritățile de la Bruxelles anticipează că o provocare în acest sezon ar putea fi şi gripa, pe lângă COVID-19.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies