Băutura pe care nu trebuie să o consumi dacă eşti infectat cu Omicron. Avertismentul specialiştilor 


Varianta Omicron a devenit dominantă în toată lumea. Cazurile de COVID-19 cu tulpina sud-africană au crescut alarmant şi în România. Specialiştii spun că această variantă nu provoacă simptome severe, însă principalul semn al infecţiei este durerea în gât. 


Astfel, persoanele infectate cu Omicron ar trebui să evite o băutură bogată în vitamina C, deoarece poate înrăutăţi simptomele. Mai exact este vorba despre sucul de portocale, care, este acid şi poate irita şi mai rău gâtul. 

Potrivit doctorului Robert G. Lahita, director al Institutului pentru Boli Autoimune și Reumatice de la Saint Joseph Health și autor al cărții Immunity Strong, sucurile pe bază de citrice ar trebui evitate în perioada în care eşti infectat cu Omicron. 

Chiar dacă portocalele sunt bogate în vitamina C, potasiu şi alţi nutrienţi esenţiali şi este adesea recomandat pentru recuperarea după boală, natura acidă a sucului de portocale poate irita gâtul şi poate produce dureri şi mai severe. 

„Fructe precum citricele și alimentele acide vor fi foarte, foarte greu de înghițit. Unul dintre principalele simptome ale variantei Omicron este durerea în gât. Va fi dificil să înghiți alimente acide ce au în compoziție citrice.”, spune dr. Bob.

În schimb, medicul recomandă consumul de alimente moi, precum iaurt şi alte probiotice. De asemenea, shake-urile cu lapte sunt un alt aliment pe care îl recomandă Dr. Bob, deoarece acestea pot creşte aportul de calorii, fără sa cauzeze durere în gât. 

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum se citeşte în mod corect termenul de valabilitate al produselor alimentare
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 15 mai 2022
Doctor de bine | Care este rolul carbohidraților în alimentație și cine sunt considerați...
Ce tratament necesită alergia la ambrozie. Picăturile de nas nu sunt o soluție
Doctor de bine | Cum le spunem adolescenților că nu este indicat să fumeze la vârste...
Legătura nebănuită dintre gustul mâncării și obezitate. Un studiu pe șoricei...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies