Beneficiile de a-ți face patul în fiecare zi, dincolo de evitarea acarienilor 


De la o vârstă fragedă învățăm că trebuie să ne facem patul în fiecare zi. Este un obicei care rămâne cu noi, deși, uneori, putem trece cu vederea sau pur și simplu nu ne facem timp să îl facem. Această sarcină simplă poate avea însă mari beneficii pentru sănătatea noastră, motiv pentru care astăzi vă vom dezvălui care sunt beneficiile de a vă face patul în ficare zi, dincolo de evitarea acarienilor.


Potrivit lui William H. McRaven, un amiral în retragere al Marinei SUA, în cartea sa "Make Your Bed: Little Things That Can Change Your Life... and Maybe The World!", acesta își explică teoria conform căreia, dacă ne facem patul în fiecare dimineață, ne pregătim pentru succes, deoarece simțim că am realizat ceva în timpul zilei și ne motivează să continuăm să îndeplinim sarcini. . 

"Îți va da un mic sentiment de mândrie și te va motiva să faci o altă sarcină, și încă una, și încă una, și încă una. Iar la sfârșitul zilei, acea primă sarcină finalizată se va fi transformat în mai multe sarcini finalizate", spune el.

Beneficiile de a-ți face patul în fiecare zi, dincolo de evitarea acarienilor de praf

Îmbunătățește productivitatea noastră

"A-ți face patul în fiecare dimineață se corelează cu o productivitate mai mare, un sentiment mai mare de bunăstare și o capacitate mai mare de a respecta un buget. Aceste schimbări inițiale declanșează reacții în lanț care ajută alte obiceiuri bune să se instaleze", notează autorul Charles Duhigg în cartea sa "The Power of Habit".

Ajută la reducerea alergiilor

Când vă scuturați așternuturile, eliminați praful și acarienii responsabili de multe alergii ale pielii, ochilor și respiratorii. Nu uitați că ar trebui să vă spălați așternuturile în mod regulat.

Îmbunătățește calitatea somnului

Un studiu realizat de Fundația Națională a Somnului din Statele Unite a constatat că, atunci când stai într-un pat care nu a fost aranjat, calitatea somnului este afectată, iar cei care l-au aranjat în fiecare zi au avut un somn mai odihnitor.

Foto: pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies