Bill Gates, o nouă previziune îngrijorătoare după apariţia variantei Omicron 


Bill Gates face o noua previziune alarmantă. Miliardarul spune că omenirea trebuie să se pregătească mai bine pentru viitoarele pandemii, care probabil că vor apărea. 


Celebrul miliardar a prezis pandemia de coronavirus, iar acum odată cu descoperirea noii variante Omicron, apărută în Africa de Sud, Bill Gates atrage atenţia că omenirea ar trebui să facă eforturi mai mari pentru viitoarele pandemii care ar putea să apară- 

Bill Gates a precizat recent, pentru Time, după summitul de mediu COP 26 că este nevoie de o investiţie constantă în vaccinuri pentru ca omenirea să fie mult mai bine pregătită în cazul altor pandemii. 

De asemenea, miliardarul îndeamnă liderii lumii la ”jocuri de germeni” în vederea pregătirii împotriva unor atacuri bioteroriste. Mai mult, Bill Gates este de părere că toate statele lumii nu s-au pregătit deloc pentru prevenţie, iar de această dată a fost vorba de noroc pentru că au fost dezvoltate foarte repede vaccinurile cu ARN mesager. Cu toate acestea, cofondatorul Microsoft a atenţionat că nu este bine să te bazezi însă pe noroc pentru că data viitoare s-ar putea să nu mai apară. 

De asemenea, chiar şi în cadrul discursului susţinut pe 8 noiembrie la întâlnirea anuală pentru marile provocări Bill Gates a atras atenţia asupra viitoarelor pandeimii şi a precizat că că e nevoie de cercetare în domeniul medicamentelor şi vaccinurilor care să ţintească boli multiple. 

Acesta este de părere că ar fi necesară dezvoltarea unor vaccinuri termostabile, cu eficienţă mai mare decât actuale vaccinuri anti-COVID. Chiar şi vaccinuri care să elibereze mai multe doze dintr-o dată! 

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies