Boala care afectează tot mai mulţi copii după COVID-19. Raed Arafat atrage atenţia părinţilor 


Medicul Raed Arafat atrage atenţia părinţilor asupra unei boli ce apare adesea după infecţia cu coronavirus la copii. Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că există date care arată, potrivit Centrului de Control al Bolilor din Statele Unite ale Americii, că a crescut numărul copiilor cu diabet de tip 1, după infecţia cu coronavirus. 


„Vedem din ce în ce informaţii noi care apar, din păcate informaţia care a apărut la Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care corelează infectarea la copii cu apariţia unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil, care se pare că sunt studii şi analize făcute de către Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări şi unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de diabet de tip I şi se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2. 

Deci iată-ne, noi tot timpul vorbim de vaccinarea şi efectul ei pe termen lung, dar uităm ce tot timpul am avertizat şi am spus nu eu, ci lumea ştiinţifică a spus acest lucru: atenţie, COVID-ul nu e o boală simplă, există aşa-zisul long COVID sau COVID-ul pe termen lung şi asta arată impactul COVID-ului pe sănătatea omului pe termen mai lung. Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză şi confirmă ce este deja publicat, unul din aceste efecte este apariţia la un anumit procent dintre copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a afirmat Raed Arafat, luni seară, la B1 Tv.

Totodată, Raed Arafat a atras atenţia asupra importanţei vaccinării anti-COVID-19 la copii. Numărul copiilor care ajung la complicaţii din cauza diabetului este în creştere alarmantă. 

„Nu îl înţep o dată cu vaccinul, dar, cu siguranţă, se va înţepa o dată, de două, de trei pe zi pentru insulină pe toată viaţa. Odată pornită această complicaţie nu ştim încă dacă este temporar, ea de regulă este permanentă”, a explicat el.

Raed Arafat a atras atenţia că foarte mulţi români refuză vaccinarea în general, iar reticienţa lor faţă de imunizarea împotriva COVID-19 se trage de la faptul că multe persoane se bazează pe ce aud de la rude, cunoştinţe sau prieteni, fără să asculte opiniile persoanele avizate. 

„Nu trebuie să ne mire, pentru că la noi refuzăm şi vaccinarea pentru rujeolă, refuzăm şi vaccinarea pentru alte boli. Adică nu este o chestie care este caracteristică COVID-ului, este o chestie generală la noi refuzul vaccinării fără o motivare foarte clară ştiinţifică şi faptul că ascultăm ce ne zice unul şi altul care nu sunt deloc avizaţi în acest domeniu”, a adăugat medicul.

Sursa foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...
Care este legătura dintre fumat și durerile de spate? Motivul pentru care ne doare...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies