Cât de des trebuie să faci curăţenie în casă. Răspunsul oamenilor de ştiinţă


Când vine vorba de curățenia în casă, mulți oameni cred că este o corvoadă, o sarcină fără sfârșit și, pentru a avea o casă curată, trebuie să faci ordine zilnic. Experţii au făcut însă o cercetare şi au aflat de câte ori ar trebui să face curăţenie în casa. 


Deși există recomandări legate de curăţarea podelei în fiecare zi, alte studii indică cât de periculos poate fi măturatul zilnic. Știați că persoanele care își curățau casele atât de des au dezvoltat o afecţine respiratorie?

În acest sens, acum sunt disponibile câteva detalii pentru ca tu să știi cu siguranță cât de des ar trebui să faci curățenie în casă.

Cât de des ar trebui să vă curățați casa în funcție de zonă?

Ceea ce ar trebui curățat în fiecare zi este ceea ce este folosit în mod constant, dar și ceea ce se murdărește foarte des. De exemplu: curățarea vasului de toaletă, a podelei din bucătărie, spălatul vaselor, curăţarea aragazului, a sufrageriei sau a podelei pe care își face veacul animalul de companie și, bineînțeles, a patului în care dormiți.

Ulterior, în fiecare săptămână, puteți alege să faceți o curățare temeinică a unor zone precum dușul, gresia, oglinzile etc. În mod similar, hainele pot aștepta cel puțin o săptămână, pentru ca mirosurile neplăcute să nu se acumuleze, la fel și fotoliile, care trebuie aspirate cel puțin o dată la șapte zile. Îngrijirea podelei este, de asemenea, o sarcină săptămânală.

Și după ce ați făcut toate acestea, trebuie să vă înmuiați instrumentele de curățare pentru a le dezinfecta, precum să dezinfectați i obiectele pe care le folosiți în mod regulat. În cele din urmă, se recomandă, de asemenea, să spălați săptămânal lenjeria de pat și de baie. Puteți curăța lunar frigiderul, precum și dulapurile şi rafturile de depozitare.

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies