Cât de periculos poate fi pateul de post pentru sănătate. Mare atenţie dacă ai aceste simptome 


Pateul de post este foarte căutat în această perioadă. Cu toate acestea, românii ar trebui să fie foarte atenţi la etichetele acestor produse înainte de a le achiziţiona. Specialiştii atrag atenţia că unele pateuri de post conţin foarte multe E-uri, care ne pot afecta grav sănătatea. 


Medicii avertizează că este foarte important să citim etichetele produselor de post. Daca vrei sa cumperi un pateu de soia, boabele de soia ar trebui să fie pe primul sau al doilea loc în ingrediente, şi nu abia la sfârşit după apă şi aditivi.

„Pate-urile vegetale care conţin E621, glutamat monosodic, nu sunt indicate copiilor, persoanelor cu glicemia scăzută, cardiacilor şi femeilor însărcinate, pentru că poate provoca dureri de cap, slăbiciune, greaţă, respiraţie dificilă şi modificări de ritm cardiac“, scrie în cartea „Noua Ordine Alimentară: Şi noi ce mai mâncăm?“ prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. 

De asemenea, un studiu realizat recent pe 23 de tipuri de pateu vegetal a arătat că acestea conţin E-uri, de la 3 la 12, în funcție de brand. Astfel, din cele 23 de produse, 95.65% conțin E407 (sau caragenanul), 91.30% conțin monoglutamatul de sodiu (E621) și 69.56% au ascorbat de sodiu (E301). Per total, 39.13% dintre produsele studiate în cadrul studiului InfoCons au în componență 10 sau mai mulți aditivi alimentari. 

vezi emisiunile doctor de bine

Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies