Cât plastic înghit oamenii într-o săptămână. Date extrem de îngrijorătoare 


Cele mai noi informaţii scot la iveală date extrem de îngrijorătoare! Oamenii consumă aproape 2000 de bucăţi mici din plastic săptămânal, arată un studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea din Newcastle, Australia. 


Conform datelor studiului, oamenii consumă lunar aproximativ 21 de grame de plastic pe lună, adică 250 de grame pe an. Aceste informaţii sunt extrem de îngrijorătoare şi ar trebui să atragă atenţia asupra impactului uriaş şi foarte periculos pe care îl are poluarea cu plastic asupra oamenilor. 

Experţii atrag atenţia că 5 grame de miroplastic înseamnă cam cât un card bancar sau un pahar de plastic.

„Atunci când avem stări inexplicabile, cum ar fi insomnii, agitație, stări de oboseală, lipsa concentrării, cearcăne, putem să ne facem toate analizele și să nu găsim absolut nici o modificare care să explice aceste lucruri. De multe ori, aceste lucruri vin tocmai din intoxicarea cu aceste minerale toxice”, explică medicul chirurg, Gabriel Mogoș.

Totuși, efectele poluării sunt îngrijorătoare. Cercetătorul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova susține că „toate aceste dezechilibre pot să fie cauzate de substanțe toxice , substanțe nocive și inclusiv de aceste microparticule de plastic. Vorbim despre neurotoxicitate, pentru că odată ajunse în circuitul sangvin ele ajung la creier, ajung la toate celelalte structure nervoase și pot și acolo să ducă la dereglări", mai explică specialistul. 

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum se citeşte în mod corect termenul de valabilitate al produselor alimentare
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 15 mai 2022
Doctor de bine | Care este rolul carbohidraților în alimentație și cine sunt considerați...
Ce tratament necesită alergia la ambrozie. Picăturile de nas nu sunt o soluție
Doctor de bine | Cum le spunem adolescenților că nu este indicat să fumeze la vârste...
Legătura nebănuită dintre gustul mâncării și obezitate. Un studiu pe șoricei...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies