Cât timp este pozitivă o persoană infectată cu Omicron şi care este cea mai periculoasă perioadă de transmitere


Cercetătorii au analizat contagiozitatea variantei Omicron și au aflat care este cel mai periculos moment ca o persoană pozitivă să transmită infecţia. Studiul a fost realizat pe membrii unei echipe de baschet.


Cercetătorii au vrut să afle cât timp o persoană este pozitivă după efectuarea unui test PCR și care este cea mai periculoasă perioadă de infectare. Aceștia au analizat rezultatele testelor efectuate la baschetbaliști americani, după cum relatează Nieuwsblad . În fiecare zi au fost testaţi cu un test PCR. Oamenii de ştiinţă au tras cinci concluzii: 

Diferențe considerabile

Există diferențe mari în ceea ce privește cantitatea de virus prezentă la fiecare persoană și modul în care acesta se dezvoltă. Prin urmare, cifrele sunt dificil de aplicat la întreaga populație. Mai ales că jucătorii de baschet sunt de obicei tineri și sănătoși și, prin urmare, pot elimina o infecție mai repede decât o persoană bolnavă.

Perioada în care o persoană infectată este pozitivă

La majoritatea persoanelor care sunt pozitive, cantitatea de virus din nas sau gât crește timp de 3,5 până la 5 zile. Odată atins acest vârf, este nevoie de încă cinci zile pentru ca cantitatea de virus să scadă. În acest caz, este abia detectabil, dacă este detectabil.

Cel mai periculos moment pentru transmitere 

Cercetările anterioare privind vechea variantă a virusului au arătat că oamenii erau mai contagioși chiar înainte de a dezvolta simptome. Acest rezultat nu este contrazis de studiul actual.

În grupul care a fost testaţi aproape zilnic și care nu era încă afectat de virus cu cel mult o zi înainte de testul pozitiv, mai puțin de unul din trei era deja potențial infecțios în momentul primului test pozitiv. După două zile, erau trei din patru. Iar după patru zile de la testul pozitiv, numărul persoanelor infectate a scăzut. Acestea sunt rezultatele raportate de Nieuwsblad.

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces
Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies