Câți anticorpi trebuie să aibă o persoană pentru a fi protejată de reinfecția cu COVID-19 


Foarte multe persoane se întreabă dacă exista un titru de anticorpi care să indice faptul că o persoană este protejată de COVID-19. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a revenit asupra acestei nelămuriri cu noi explicații.


Oficialul a dat noi detalii în privința acestui aspect și a precizat că în prezent nu există un standard care să arate la ce limită a anticorpilor apare protecția în fața unei reinfectări în cazul unei persoane care a trecut prin infecția cu coronavirus. 

Ministrul Sănătății a precizat că se fac cercetări, la nivelul Uniunii Europene, pentru determinarea unei astfel de referinţe şi a unei metode standardizate care ar putea fi disponibile "în viitorul nu foarte îndepărtat".

„Mulţi oameni din România au făcut o boală, spunem noi, inaparentă, adică nu au avut simptome, nu au ştiut că au trecut prin boală, s-au testat şi nu se vaccinaseră şi au găsit că au anticorpi. Poate că la unii există o imunitate care dă protecţie, la mulţi dintre ei nu există. 

Nu avem de unde să ştim lucrul ăsta, pentru că toate metodele astea de detecţie a anticorpilor care sunt în momentul de faţă nu sunt standardizate, nu există o limită, adică să spui cine are anticorpi peste limita asta este protejat, cine are mai puţini nu este protejat. Nu există o astfel de referinţă de limită şi nu există nicio metodă standardizată, dar sunt speranţe ca în viitorul nu foarte îndepărtat să avem o astfel de limită şi de test recomandat. Se lucrează la nivelul Uniunii Europene pentru a stabili acest lucru, dar până în momentul acela nu avem soluţia decât vaccinarea”,  a afirmat Alexandru Rafila, la dezbaterea organizată de Agenţia Naţională pentru Romi.

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces
Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies